19.2 C
Aleşd
miercuri, 19 iunie 2024
Blue Container Aleșd

ISU Crişana – Misiuni de evacuare a apei din gospodăriile afectate de inundaţii şi operaţiuni de stingere a incendiilor

În intervalul 27 -28 iunie a.c., forţele şi mijloacele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au desfăşurat 24 de misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv două operaţiuni de stingere a incendiilor.

În data de 27 iunie a.c., pompieri militari din cadrul a patru subunităţi au acţionat în cinci localităţi  pentru sprijinirea cetăţenilor ale căror gospodării au fost afectate de acumulările de apă cauzate de precipitaţiile abundente.
Astfel, Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea a intervenit pentru evacuarea apei acumulate în subsolul unei clădiri din municipiu, Secţia de Pompieri Beiuş  a acţionat pentru scoaterea apei din trei subsoluri şi o anexă din localitatea Grădinari, comuna Drăgăneşti, respectiv dintr-un subsol din municipiul Beiuş, Staţia de Pompieri Săcueni a evacuat apa din cinci subsoluri şi trei anexe din oraşul Săcueni, iar Staţia de Pompieri Ştei a intervenit în localitatea Briheni, comuna Lunca, pentru degajarea apei din zece subsoluri inundate.

Tot luni, 27 iunie a.c., în jurul orei 10.55, pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la un contor electric amplasat în bucătăria unei locuinţe situate în Girişu de Criş.
Evenimentul, determinat cel mai probabil de contorul electric defect, s-a soldat cu arderea contorului.

În cursul nopţii de luni spre marţi, 28 iunie a.c., în jurul orei 01.35, echipajele de pompieri militari ale  Detaşamentului 1 Oradea au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la construcţie auxiliară din cadrul unei gospodării din localitatea Tărian.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauza probabilă a incendiului, utilizarea focului deschis în spaţii închise (afumătoare).
Ca urmare a producerii evenimentului, au ars anexa în care se afla afumătoarea şi bunuri depozitate în interiorul acesteia.
Operaţiunea de stingere a incendiului şi de înlăturare a consecinţelor acestuia, la care a participat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Girişu de Criş, a fost finalizată în jurul orei 03.10, forţele de intervenţie reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la locuinţa situată în apropiere.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.

 

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,724FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI