Incendiu în Oradea soldat cu persoane rănite

188
Foto © ISU Crișana

Miercuri, 12 octombrie 2016, în jurul orei 22.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin sistemul unic  112, cu privire la producerea unui incendiu la o baracă situată pe un teren viran de pe Calea Borşului din Oradea, soldat cu persoane rănite.

 

La locul indicat de apelant au fost mobilizate operativ: un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

În urma efectuării recunoaşterii pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o baracă improvizată din lemn, carton şi cauciuc, având o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi, iar în exteriorul barăcii, forţele de intervenţie au găsit şapte persoane (cinci adulţi şi doi minori), care prezentau arsuri de diferite grade.

Echipajul de stingere a localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, iar echipajele medicale au procedat de urgenţă la acordarea îngrijirilor necesare unui bărbat (în vârstă de 45 de ani) cu arsură de gradul II/III pe aproximativ 18% din suprafaţa corporală, unui bărbat (în vârstă de 20 de ani) cu arsură de gradul II la nivelul membrelor superioare, unei femei (în vârstă de 50 de ani), cu arsură de gradul II/III pe aproximativ 30% din suprafaţa corporală; unui bărbat (în vârstă de 46 de ani), cu arsură de gradul II/III pe aproximativ 40%  din suprafaţa corporală; unui bărbat (în vârstă de 41 de ani), cu arsură de gradul II/III pe aproximativ 20% din suprafaţa corporală; unui minor (în vârstă de 6 ani), cu arsură de gradul II/III pe aproximativ 20% din suprafaţa corporală şi unei minore (în vârstă de 13 ani), cu arsură de gradul II la nivelul membrelor superioare. 

Toate cele şapte persoane rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost stabilită ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul se precizează în comunicatul făcut public de ISU Crișana.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.