Încă o primărie amendată pentru gestionarea necorespunzătoare a depozitărilor ilegale de deşeuri!

1564
 

În data de 22.02.2020 cu ocazia unei inspecţii planificate la un obiectiv de pe raza UAT Suplacu de Barcău, echipa de comisari ai Gărzii de Mediu Bihor, la întoarcerea spre sediu, au identificat abandonări în cantităţi masive de deşeuri municipale amestecate (menajere, plastice, hârtie-carton, textile, inerte, deşeuri vegetale şi deşeuri din reparaţii auto).

Datorită conformaţiei terenului (versant abrupt) nu s-a putut estima cantitatea de deşeuri, dar acestea ocupă o suprafaţă de circa 2000 mp. În data de 24.02.2021, conform procedurilor din Protocolul „Bihor Curat” au revenit la faţa locului, contatând faptul că angajaţi ai primăriei Suplacu de Barcău au incendiat deşeurile vegetale amestecate cu deşeuri menajere, efectuând şi lucrări de împingere către vale cu un mini buldoexcavator.

Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentului. Iar UAT Suplacu de Barcău a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.