Încă o amendă în valoare de 100.000 lei aplicată Primăriei Batăr pentru incendiere de deșeuri!

190

În data de 3 martie 2021, ca urmare a unui apel telefonic, care sesiza un incendiu puternic în localitatea Talpoș, o echipă de comisari ai gărzii de mediu Bihor s-a deplasat la fața locului. Controlul a fost făcut împreună cu sprijinul specialiștilor Biroului de Ordine Publică din cadrul IPJ Bihor precum și din cadrul Postului de Poliție Batăr.

La fața locului, s-a constatat că în apropierea cimitirului din localitatea Talpoș, în locul unde au fost identificate depozitările ilegale de deșeuri și în data de 08.02.2021 și pentru care Primăria Batăr a fost sancționată tot cu amendă în valoare de 100.000, reprezentanți ai Primăriei Batăr incendiau o mare parte din deșeurile pe care trebuia să le elimine cu un operator autorizat, termenul pentru această masură fiind de altfel, data de 31.03.2021.

„Precizăm că fumul provenit de la aceste incendieri era vizibil și din localitățile învecinate. Incendiul a fost stins de o echipă de pompieri, fiind nevoie de o autospecială pentru stingerea lui. Pentru această faptă, UAT Batăr a fost sancționată, pentru nerespectarea măsurii impusă în data de 08.02.2021 și anume de a elimina deșeurile cu un operator autorizat pentru acestă activitate”, se arată în comunicatul transmis vineri de Garda de Mediu Bihor.

UAT Batăr a fost sancţionată de trei ori, până în prezent, pentru gestionarea necorespunzătoare a regimului deşeurilor de pe raza comunei.

În timpul controlului a mai fost identificat un incendiu de vegetație ierboasă și tufărișuri, în albia majoră a Crișului Negru, pe tronsonul dintre localitățile Batăr și Talpoș mal drept. Datorită faptului că incendiul a fost produs pe o suprafață care se suprapune peste două arii naturale protejate de interes comunitar, existând suspiciunea săvâarsirii unei infracțiuni, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, in vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.