Foştii angajaţi ai Muzeului Oraşului Oradea câştigă procesele intentate instituţiei

290
 

Foştii angajaţi ai Muzeului Oraşului Oradea, în prezent secţie a Muzeului Ţării Crişurilor, câştigă pe bandă rulantă procesele intentate instituţiei.

 

„Renumitul muzeograf și arheolog Mihálka Nándor a obtinut, in prima instanta, intr-un litigiu impotriva conducerii judetului Bihor, a municipiului Oradea si a Muzeului Târii Crisurilor, reincadrarea in functia detinuta anterior concedierii abuzive realizata de Muzeul Orasului Oradea (azi devenita parte a Muzeului Tarii Crisurilor) si plata tuturor
drepturilor banesti de care ar fi trebuit sà beneficieze de la data incetarii relatiilor de munca si pâna la reincadrarea efectiva in functie. Cum sentinta este executorie, asteptam punerea in executare, de buna voie a dispozitivului, la fel de repede precum s-a efectuat concedierea!”, a precizat avocatul, Radi Ionuț.

Și bibliotecarul Cristian Negru şi muzeograful Dumitru Noane au avut câştig de cauză, în procesele judecate la Tribunalul Bihor, scrie ebihoreanul.ro.

Magistraţii au dispus reîncadrarea acestora pe funcţiile deţinute anterior şi plata tuturor drepturilor băneşti de care ar fi trebuit să beneficieze de la data încetării relaţiilor de muncă şi până la reîncadrarea efectivă pe post.

 

Urmărește-ne și pe Google News