Exerciţiu de salvare în zona Roşia din Judeţul Bihor

226
Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor
Foto ©️ Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor

Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor a organizat în acest sfârşit de săptămână un stagiu de pregătire şi un exerciţiu de salvare in zona Roşia din Judeţul Bihor.

Stagiul de pregătire pentru salvatorii montani s-a desfăsurat sâmbăta pe Valea Cuţilor şi în cadrul acestuia s-au exersat tehnici de coardă folosite in salvarea montană, metode de decroşare a unui accidentat de pe via ferrata si s-au efectuat câteva teste de funcţionare şi rezistenţă a echipamentului specific folosit in parcurgerea acestui tip de traseu.

Duminică, salvatorii montani si speologi bihoreni alături de mai mulţi medici din cadrul UPU-SMURD Bihor au realizat un exerciţiu de salvare a unui accidentat intr-o zonă de abrupt stâncos după un plan minuţios elaborat, traseul de evacuare finalizându-se cu o spectaculoasă tiroliană in faţa cascadei artificiale din Cheile Lazurilor.

Obiectivul principal al acestor activităţi este pregătirea continuă a salvatorilor montani şi creşterea calităţii actului de salvare, in contextul unui interes tot mai mare al turiştilor pentru zona montană bihoreană.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.