1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Exerciţiu de salvare în zona Roşia din Judeţul Bihor

Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor a organizat în acest sfârşit de săptămână un stagiu de pregătire şi un exerciţiu de salvare in zona Roşia din Judeţul Bihor.

- Publicitate -

Stagiul de pregătire pentru salvatorii montani s-a desfăsurat sâmbăta pe Valea Cuţilor şi în cadrul acestuia s-au exersat tehnici de coardă folosite in salvarea montană, metode de decroşare a unui accidentat de pe via ferrata si s-au efectuat câteva teste de funcţionare şi rezistenţă a echipamentului specific folosit in parcurgerea acestui tip de traseu.

Duminică, salvatorii montani si speologi bihoreni alături de mai mulţi medici din cadrul UPU-SMURD Bihor au realizat un exerciţiu de salvare a unui accidentat intr-o zonă de abrupt stâncos după un plan minuţios elaborat, traseul de evacuare finalizându-se cu o spectaculoasă tiroliană in faţa cascadei artificiale din Cheile Lazurilor.

Obiectivul principal al acestor activităţi este pregătirea continuă a salvatorilor montani şi creşterea calităţii actului de salvare, in contextul unui interes tot mai mare al turiştilor pentru zona montană bihoreană.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI