Douăzeci de cetăţeni din Siria, Irak si Afganistan opriţi la frontiera cu Ungaria (video)

159

În urma activităților desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competență,  în cursul zilei de 27.05.2021, au fost depistași 20 de cetățeni afroasiatici care intenționau să treacă frontiera pe câmp și ascunși în automarfar.  

Astfel, în data de 27.05.2021, ora 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș au depistat pe timpul misiunilor derulate în zona de competență, 13 cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în  apropierea frontierei de stat.

Personale în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Irak și Siria, având vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. 

La aceeași dată, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, uși termopan pentru o societate comercială din Belgia.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.