Două incendii produse la o gospodărie, respectiv la o remorcă apicolă în Nojorid

112

În seara zilei de miercuri, 12 mai, pompierii militari bihoreni au intervenit în Vărzarii de Jos și pe raza localității Nojorid, pentru stingerea a două incendii produse la o gospodărie, respectiv la o remorcă apicolă.

În jurul orei 19.35, echipajele Stației de Pompieri Șteiau fost mobilizate pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie situată în localitatea Vărzarii de Jos.  

Cei 12 pompieri militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, care se manifesta o construcție auxiliară din cadrul gospodăriei, respectiv pentru protecția locuinței situate la mai puțin de cinci metri de focare, reușind în scurt timp să înlăture pericolul extinderii flăcărilor laîntreaga anexă și la casa expusă riscului de incendiere.

Au ars circa trei metri cubi de lemne, o fereastră și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul anexei, construit pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor (proprietarul a aprins vegetație uscată și deșeuri de hârtie, iar din cauza vântului puternic, flăcările s-au propagat cu repeziciune la construcția anexă).

​În acest context, reamintim bihorenilor că, pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

– condiţii meteorologice fără vânt;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

​Între orele 21.40- 22.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au acționat pentru stingerea unui incendiu care se manifesta generalizat și violent, la o remorcă apicolă amplasată pe un teren situat între localitățile Oradea și Nojorid.

​Evenimentul, provocat cel mai probabil, în mod intenționat, s-a soldat cu arderea vehiculului.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.