Două bombe de artilerie descoperite pe o stradă din Oradea

225
Două bombe de artilerie descoperite pe o stradă din Oradea
Foto ©️ ISU Bihor

Luni, 17 mai, între orele 10.20 – 11.50, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a desfăşurat pe strada Episcop Ioan Alexi din municipiul Oradea, o misiune de asanare a două bombe rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

​Cele două bombe de artilerie, de calibru 82 demilimetri, care au fost descoperite de un muncitor în timp ce efectua lucrări la acostamentul drumului, aveau focoasele și capsele intacte, prezentând astfel un nivel ridicat de pericol. 

​Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 50 de metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea celor două muniții în condiţii de siguranţă,  acestea urmând a fi distruse la o dată ulterioară.

​Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii muniţiilor şi elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, fiind totodată interzise mutarea, ridicarea și transportul acestora.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.