De la 1 iunie, orădenii care nu au semnat noul contract de salubritate vor plăti taxa specială de 27,5 lei/persoană

712

Asociațiile de proprietari mai au la dispoziție două săptămâni să semneze noile contracte de salubritate. În caz contrar, de la 1 iunie, cei care nu au încheiat un astfel de contract cu SC RER Vest SA vor plăti o taxă specială de 27,5 lei/persoană.

Vestea bună e că, potrivit operatorului de salubrizare, ritmul semnării contractelor respective s-a accelerat în ultima perioadă. Procentul de semnare la asociațiile de proprietari este astăzi de 56%, fiind înregistrate 494 de contracte din cele 882 de asociații și de 95% la case, unde s-au semnat 19.362 de contracte din totalul de 20.432 de case.

Reamintim că la finalul lunii trecute s-a aprobat în Consiliul Local modificarea taxei speciale de salubrizare de la 20 lei/lună la 27,5 lei/lună, pentru fiecare persoană care nu are încheiat contract de prestări servicii cu operatorul de salubritate, urmând ca în următoarea ședință de consiliu local să fie supus aprobării și proiectul de hotărâre care stabilește procedura de aplicare a acestei taxe.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.