Coronavirus în Bihor: 10 decese și 34 de cazuri noi. VEZI incidența și numărul de cazuri din fiecare localitate

1012
Potrivit bilanțului DSP Bihor, sâmbătă au fost efectuate 253 de teste covid-19, iar 34 dintre ele au fost pozitive.

SITUAȚIE COVID-19

 • Număr de teste efectuate în ultimele 24 de ore: 253;
 • Cazuri noi în ultimele 24 de ore: 34;
 • Cazuri active la zi: 1.046;
 • Persoane internate ATI la zi: 58;
 • Total cazuri de la începutul pandemiei: 28.522;
 • Total vindecări de la începutul pandemiei: 26.172;
 • Total decese de la începutul pandemiei: 1.304.

Trei localități din Bihor au rămas cu incidență de peste 4 la mia de locuitori: Șinteu – 5,59‰. Toboliu – 4,17‰, Sânnicolau Român – 4,12‰. Mai mult de jumătate din numărul total de cazuri active sunt localizate în Oradea – 550. Cu toate acestea, incidența din Oradea a scăzut la 2,44‰, de la 2,74‰. În Aleşd sunt 17 cazuri Covid active, iar incidenţa este de 1,5‰ cazuri la mia de locuitori.

Vezi situația pe comune și orașe:

Incidente-02.05.2021-alerte.ms_

CAMPANIA ROVACCINARE

 • Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore: 1.572;
 • Total persoane vaccinate cu ambele doze (prima doză și rapel): 56.516;
 • Total reacții adverse: 56;
 • Total doze primite în județul Bihor: 158.118;
 • Total doze administrate în județul Bihor: 148.240;
 • Total pierderi: 89 doze.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 01 mai 2021, ora 08:00 – 02 mai 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1517 persoane carantinate și 740 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 121 de societăți comerciale și 47 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale, din care 74 cu avertisment scris și 41 cu amenzi în valoare de 30.000 lei pentru nerespectarea prevederilor

Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 284 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 56 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 4 au fost angrenați la centrele de carantină, iar 24 au acționat în patrule mixte aplicând 8 sancțiuni contravenționale din care 4 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) a asigurat acțiunile de transport personal medical. În vederea verificării modului de respectare a măsurilor de protecție împotriva Covid-19, pompierii militari ai ISU BH au efectuat 5 controale independente. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 23 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea transmite: ” Sărbătorim cea mai mare minune a lumii, Învierea Domnului. Iisus Hristos din dragoste pentru oameni și-a dat viața, a înviat și a iertat pe cei ce l-au pedepsit, dând cel mai bun exemplu de altruism. În ultimul an lumea a fost greu încercată de criza sanitară, iar noi am fost puși în situația de a face sacrificii din iubire pentru cei apropiați, care nu au fost în zadar. Am conștientizat importanța respectării măsurilor sanitare, ținând cont de aplicarea acestora, fapt ce ne-a permis ca anul acesta să participăm la Slujba de Înviere și să ne simțim mai aproape de credință și tradiție. Trebuie și în continuare, pentru binele tuturor, să respectăm restricțiile sanitare și să sărbătorim Paștele, într-un cadru restrâns. Doar împreună putem să depășim cât mai rapid situația în care ne aflăm.

Fie ca lumina Sărbătorilor Pascale să vă aducă liniște în suflete, pace în case, iertare, speranță și iubire.

Hristos a înviat!”

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.