Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au aplicat noi amenzi pentru desfăşurarea nelegală a activităţii de colectare fier vechi şi dezmemebrări auto

951
Deșeuri de fier vechi şi dezmemebrări auto
Foto ©️ Garda de mediu Bihor

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au aplicat noi amenzi pentru desfăşurarea nelegală a activităţii de colectare fier vechi, precum şi dezmemebrări auto. Inspectorii de Mediu au descoperit la un control efectuat nenumărate depozitări de deșeuri neconforme.

În urma unei acţiuni comune cu specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Ordine Publică, precum şi cu reprezentanţi ai Poliţiei municipiului Beiuş şi Poliţiei rurale Biharia au fost efectuate controale în localităţile OTOMANI şi ŞTEI.

Controalele au vizat modul de respectare a legislaţiei de mediu la persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri feroase şi neferoase.

„În cazul persoanei fizice din Otomani s-a constatat desfăşurarea nelegală a activităţii de colectare fier vechi, precum şi dezmemebrări auto, iar cu ocazia controlului s-a descoperit faptul că persoana în cauză incedia cabluri electrice în vederea recuperării cuprului.
Persoana fizică a fost sancţionată cu amendă în valoare de 15.000 lei şi s-a dispus sistarea activităţilor identificate precum şi valorificarea / eliminarea deşeurilor existente pe amplasament.

De asemenea, în cazul persoanei jurdice din localitatea Ştei, precizăm că aceasta era autorizată pentru activitatea de colectare deşeuri reciclabile, dar pe amplasament desfăsura ilegal activitatea de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electroncie (DEEE) precum şi activitatea de dezmembrări auto. Societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 67.500 lei lei şi s-a dispus sistarea activtităţilor desfăşurate ilegal precum şi valorificarea/eliminarea deşeurilor existente pe amplasament”, transmit comisarii gărzii de mediu Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.