Cherestea fără documente legale confiscată de polițiștii bihoreni

1607

Aproape 30 de metri cubi de cherestea de rășinoase, fără documente legale, confiscaţi de poliţiştii bihoreni, de la o societate comercială.

Luni, 26 iulie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu polițiștii de frontieră bihoreni și alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Borș un bărbat de 34 de ani, din localitatea Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Vărșag, județul Harghita, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu semiremorcă 29,96 de metri cubi de cheresteade rășinoase, fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar cheresteaua, în valoare de 19.270 de lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Oradea.

Lemne de foc fără documente legale, confiscate de poliţiştii bihoreni

De asemenea, luni, 26 iulie, la ora 21.35, pe drumul județean 191A, în localitatea bihoreană Bogei, polițiștii Secției nr. 4 de Poliție Rurală Marghita au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din comuna Popești, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 1,5 metri cubi de lemne de foc, de esenţă gorun, fasonat la metru, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Materialul lemnos fără documente legale, în valoare de 300 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolul Silvic Marghita, iar cel în cauză fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.