Centrul de vaccinare deschis în Vama Borș

268

Având în vedere necesitatea creșterii accesibilității la vaccinare a populației care intră în România pe la frontiera terestră din județul Bihor, cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Bihor, a Consiliului Județean Bihor și Primăriei Borș, la Punctul de trecere al frontierei Borș I a devenit funcțional din data de 24.05.2021, primul centru de vaccinare situat la frontiera de stat din România.

Centrul de vaccinare PTF Borș, situat la 50 m de punctul de trecere al frontierei Borș I, pe partea dreaptă – direcția de intrare în România, funcționează în containerul pus la dispoziție de către Centrul Național Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Ministerul Apărării Naționale, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al Județului Bihor, asigură personalul implicat în derularea procesului de vaccinare din cadrul centrului. Vaccinarea se realizează zilnic între orele 8.00-20.00, fără programare, fiind disponibil un flux vaccinare cu vaccinul Johnson & Johnson, pentru care imunizarea completă se realizează cu o singură doză.

Menționăm faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.