CARIERĂ ILEGALĂ descoperită de comisarii de mediu în Bihor

2858

Ca urmare a unei sesizării, în data de 05.04.2021 comisarii Gărzii de Mediu Bihor, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat o inspecţie de mediu pe raza UAT Căbeşti, în apropierea localității Căbeşi – extravilanul acesteia, ocazie cu care s-a constatat existenţa unei zone în care s-au efectuat lucrări de exploatare a resurselor minerale, în cauză a nisipului.

În această zonă au fost identificate urme de excavare/exploatare a nisipului; dimensiunile estimate ale acestui perimetru de exploatare a nisipului fiind de cca. 107 m lățime, cca. 40 m front în adâncime și cca. 30 m înălțime, din care cca. 2,5 m sol vegetal.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru exploatarea acestei resurse minerale nu există acte de reglementare eliberate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale București (licență sau permis de exploatare), Autorizație de Mediu, pentru activitate specifică cod CAEN 0811, emisa de APM Bihor, respectiv Autorizație de Gospodărire a Apelor”, se arată în comunicatul transmis de instituţie.

Ca urmare a constatărilor de mai sus, Garda de Mediu Bihor A SESIZAT ORGANELE DE URMĂRIRE PENALĂ ÎN VEDEREA CONSTATĂRII EXISTENŢEI SAU INEXISTENŢEI UNEI INFRACŢIUNI, PRECUM ŞI STABILIREA PERSOANELOR VINOVATE DE SĂVÂRŞIREA ACESTEIA, conform prevederilor art. 57 al. 2 din Legea 85 din 2003 – Legea Minelor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.