Bunicuță salvată de pompieri, era căzută în apartment

500
pompierii militari bihoreni-800x450

Luni, 01 martie, pompierii militari bihoreni au gestionat șase situații de urgență produse pe raza județului, acționând pentru salvarea unei persoane și pentru stingerea a cinci incendii.

În prima parte a zilei, echipajele Detașamentului 1 Oradea, Stației de Pompieri Aleșd și Gărzii de Pompieri Tincaau stins trei incendii produse la o locuință din Borșa, la o anexă gospodărească din Brusturi, respectiv la un autoturism care rula pe raza localității Belfir.

În jurul orei 16.10, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la podul unei case din localitatea Păușa, comuna Nojorid. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat operativ focarele, limitând pagubele la circa trei metri liniari scândură din structura podului.

Cauza probabilă a evenimentului a fost stabilită ca fiindcoșul de fum al locuinței, neprotejat termic față de materialele combustibile.

În jurul orei 20.40, pompierii militari din cadrul aceleiași subunități au fost mobilizați în localitatea Botean, comuna Ineu, unde au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la un teren viran, pe o suprafață de circa trei hectare.

În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de fumatul în locuri nepermise, nu s-au înregistrat pagube, arzând mărăciniș, lăstăriș și vegetație uscată.

Salvare bunicuță, în Oradea

În jurul orei 20.10, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenția echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor pentru salvarea unei septuagenare, semnalând faptul că aceasta s-ar fi putut afla într-o situație de urgență.

Două echipaje de pompieri militari, din care unul de prim ajutor calificat, din cadrul Detașamentului 2 Oradea s-au deplasat de urgență pe strada Piața București din municipiu, unde, utilizând echipamentele și accesoriile din dotare, au pătruns în apartamentul situat la etajul 3, găsind-o pe proprietară căzută într-una din încăperi, în stare de conștiență, dar în imposibilitatea de a se mișca din cauza unor probleme de natură medicală.

Echipajul de paramedici al subunității a acordat femeii, în vârstă de 79 de ani, primul ajutor calificat, transportând-o ulterior la spital.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.