Bihorul se confruntă cu primul caz suspect de coronavirus

14953
 

Este vorba despre o femeie în vârstă de 52 de ani din Oradea, care a călătorit recent inclusiv în Veneția. Femeia a venit acasă, la Oradea, luni seară, cu autocarul din Italia prin vama Borş dar fără să aibă nimic. S-a autoizolat în casă şi azi a început să acuze febră, dureri musculare şi tuse.

 

A fost transportată în regim de securitate la secția de infecțioase de la Spitalul Curteanu, unde a fost internată izolat. I s-au prelevat probe care au şi fost trimise la laborator, în Timişoara.

“Dacă rezultatul este pozitiv, adică dacă se constată existenţa coronavirusului, pacienta va fi transportată la Timişoara cu o izoletă (n.r. – o învelitoare protectoare din platic, care păstrează presiune negativă, astfel încât pacienta nu poate contamina persoanele din autospecială). Dacă rezultatul este negativ, pacienta poate fi externată”, a precizat şefa DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

În spital, ea e tratată simptomatic, pentru febră, tuse şi dureri de cap.

Update: Femeia în vârstă de 52 de ani din Oradea nu este infectată cu coronavirus. Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a transmis miercuri după-amiază că rezultatele analizelor efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, sunt negative.

În această situaţie, femeia urmează să fie externată şi va urma un tratament simptomatic pentru combaterea febrei.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.