Bărbat tâlhărit în scara unui bloc de doi indivizi. L-au deposedat de un telefon mobil

660
Polița noaptea
Foto caracter ilustrativ

Doi bărbați bănuiți că ar fi tâlhărit un orădean, într-o scară de bloc, reținuți de polițiștii din Oradea și arestați de magistrați.

Luni, 1 martie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat un bărbat de 42 de ani, din comuna Vâlcele, județul Covasna și un tânăr de 15 ani, din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, la 26 februarie a.c., ar fi acostat un bărbat de 52 de ani, din Oradea, la intrarea în scara unui bloc de locuințe din Oradea, pe care l-ar fi imobilizat și l-ar fi deposedat de un telefon mobil pe care îl avea în buzunarul exterior, de la piept, al hainei cu care era îmbrăcat.

Prejuduciul cauzat astfel a fost estimat la 900 de lei și a fost recuperat de polițiștii orădeni și restituit proprietarului.

În urma evenimentului, victima nu a suferit leziuni fizice.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei i-au reținut pe cei doi, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 2 martie a.c., cei doi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele fiecăruia câte un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor două persoane.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.