Bănuit că ar fi condus fără permis și cu un permis fals, reținut de polițiștii rutieri și arestat de magistrați

556
arestat de politisti
Foto caracter ilustrativ

Joi, 21 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat un bărbat de 32 de ani, din municipiul Oradea, pe numele căruia, în cursul aceleiași zile, Tribunalul Bihor a dispus măsura arestării preventivă pentru operioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Cel în cauză a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Oradea, la 15 mai a.c., la ora 08.45, pe strada Calea Mareșal Averescudin Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu o vitezăpeste limita maximă admisă de lege, respectiv cu 109 km/h, într-o zonă de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. De asemenea, acesta avea asupra sa un permis de conducere contrafăcut.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au întocmit dosar penal în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și fals material în înscrisuri oficiale.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri l-au reținut pe orădeanul de 32 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar la 16 mai a.c., acesta a fost prezentat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Oradea a respins propunerea procurorului și a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.

Împotriva acestei măsuri, procurorul a declarat contestație, iar joi, 21 mai a.c., magistrații Tribunalului Bihor au admis contestația și au dispus arestarea preventivă a orădeanului pe operiodă de 30 de zile.

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judeătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și fals material în înscrisuri oficiale.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.