Bani alocaţi pentru cadastru funciar al comunelor bihorene

177

​Pentru realizarea lucrărilor de cadastru general prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015–2023, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) a încheiat contracte de finanţare cu 63 de comune din 101 în Bihor, care reprezintă o suprafaţă de 27.000 hectare şi un număr estimat de 70.000 de imobile.

 

Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică este asigurată din bugetul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară care facilitează înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.

Pentru anul 2016, 12.700.000 de lei reprezintă suma alocată pentru realizarea în Bihor a lucrărilor de cadastru.

Valoarea finanţării este de 60 de lei/cartea funciară pentru o comună.

Dr.Claudia Timofte, Directorul Cancelariei Prefecturii Bihor

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.