Au depus jurământul militar, noii colegi ai pompierilor bihoreni

275
Foto © ISU.Crișana

În 15 decembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor, noii colegi ai pompierilor militari bihoreni au depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor.
Ceremonialul, la care au participat inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, colonel Caba Sorin Mihai şi şefii de structuri ai instituţiei, a debutat cu intonarea Imnului de stat al României, urmat de oficierea slujbei religioase, după care, în faţa Drapelului de luptă al unităţii, cei 30 de tineri care au promovat examenele de încadrare din sursă externă, au rostit în cor jurământul militar: „Eu…, jur credinţă patriei mele – România. Jur, să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur, să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare ! Aşa să-mi ajute Dumnezeu !”.
După depunerea jurământului, noilor angajaţi le-au fost prezentate, de către inspectorul şef, zona de competenţă a inspectoratului, structura, misiunile, obiectivele şi atribuţiile unităţii, tipologia intervenţiilor şi caracteristicile operaţiunilor desfăşurate de echipajele de pompieri militari, urmând ca, în perioada de instrucţie pe care o vor parcurge în intervalul imediat următor, aceştia să se familiarizeze îndeaproape cu atribuţiile, sarcinile şi specificul posturilor pe care le încadrează.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.