Amenzi de peste 78 de mii de lei date în weekend în Bihor pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

474
 

La sfârșit de săptămână, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 5 – 6 martie a.c., echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 6.115 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 277 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 163 de autoturisme, precum și 452 de mijloace de transport,din care 131 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 370 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 78.250 de lei.

Dintre acestea, 266 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 48.250 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 64 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 17.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, 33 de sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei au fost aplicate pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 3 sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totatlă de 6.000 de lei, au fost aplicate pentru fapte de natură economică în context Covid-19.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.