Amenzi de 69.000 de lei pentru lipsa măștii de protecție, de Paşte, în Bihor

204
Mască protecție amendă
 

Aproape 7.500 de persoane legitimate și 915 societăți comerciale și mijloace de transport verificate la sfârșit de săptămână, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

În perioada 30 aprilie – 2 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor. 

În cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 7.493 depersoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 565 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 350 de mijloace de transport, din care 119 mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 324 desancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 102.000 lei.

Dintre acestea, 256 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 69.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 59 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar 9 sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 17.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Menționăm că acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 continuă zilnic, la nivelul județului Bihor. Acestea se desfășoară integrat, împreună cu partenerii instituționali. 

Scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și preveni acele activități sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.