Amendă de 20.000 de lei pentru incendieri de oase rezultate din activitatea de prelucrare a cărnii

355

În data de 12.05.2021, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie de mediu la o societate care are ca obiect de activitate: Prelucrarea şi conservarea cărnii, pentru verificarea disconfortului olfactiv produs de arderea resturilor animaliere.

La data inspecţiei au fost identificate urme de incendiere a deşeurilor tehnologice rezultate din activitatea de prelucrare a cărnii, care nu se pretează consumului sau procesării (oase de animale) pe o suprafaţă de circa 5 mp.

„Administratorul societatii declară că nu a avut cunoştiinţă despre incendierea deşeurilor de oase şi nici nu a dispus o asemenea acţiune. Aceste categorii de deşeuri fiind valorificate de altfel de către societate (conform Avizelor de însoţire a mărfii, a Certificatelor sanitar veterinar pentru subproduse de origine animală şi a Documentelor de mişcare pentru pentru subproduse de origine animală), constituind materie primă pentru fabricarea făinii de oase, având diverse întrebuinţări”, transmit comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de interzicere a incendierilor şi de igienizare a amplasamentului până la data de 14.05.2021.

Astfel societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.