Activităţi neconforme de colectare a deşeurilor de sticlă în localitatea Palota!

121

Ca urmare a unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie de mediu pe raza localităţii Palota în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, fiind identificate două locaţii în care se desfăşoară activitatea de colectare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase.

La una dintre societăţile comerciale au fost identificate deşeuri de sticlă (provenite din surse de iluminat), depozitate in big bag-uri în cantitate de cca 151 to. Pentru acestea societatea nu deţine Formularele de Încărcare/descărcare deşeuri nepericuloase şi Evidenţa gestiunii deşeurilor, fiind sacţionată cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei.

La cea de a doua societate au fost identificate depozitări de deşeuri de sticlă mărunţită în canitate de circa 10 mc. Pe platforma betonată a societăţii se constată faptul că au mai fost depozitări, datorită existenţei deşeurilor de sticlă mărunţită împrăştiată pe o suprafaţă mai mare. Se mai constată şi existenţa unei depozitări de deşeuri amestecate (plastice, textile, hârtie) în cantitate de cca 3-4 mc. Pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor nepericuloase, societatea nu deţine act de reglementare, astfel fiind sancţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 60.000 lei conform OUG 195/2005 priviind protecţia mediului, transmit comisarii Gărzii de Mediu Bihor.

Pentru remedierea neconformităţilor identificate au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor şi de intrare în legalitate.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.