1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Acţiune a poliţiei rutiere pe drumurile din Oradea. 66 de șoferi au rămas fără permisele de conducere în doar 2 zile!

În perioda 4 – 5 martie polițiștii rutieri, de ordine publică și de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea, alături de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Serviciului Criminalistic, de polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea, de cei ai Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia, de polițiștii Poliției stațiunii Băile Felix, de polițiști rutieri din cadrul circumscripțiilor judiciare Salonta, Marghita, Aleșd și Beiuș și de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza circumscripției judiciare Oradea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor și cu polițiști locali din cadrul Poliției Locale Oradea, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a actelor ilicite de comerț, pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

- Publicitate -

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 181 de polițiști bihoreni și reprezentanți ai unor instituții de aplicate a legii, alături de doi câini de serviciu, au fost legitimate 1.270 de persoane, au fost verificate 735 de autovehicule, au fost verificate 42 de societăți comerciale și agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 720 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 223.580 de lei, au fost reținute 66 de permise de conducere, au fost confiscați 15 metri cubi de material lemnos, au fost confiscate 600 de țigarete nemarcate legal și au fost confiscați 507 lei, reprezentând bani nefiscalizați. De asemenea au fost depistate 48 de persoane fără adăpost, care au fost legitimate și, ulterior, îndrumate înspre localitățile de domiciliu.  

Din totalul sancțiunilor aplicate, 666 (200.680) au fost pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, din care 467 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză. 

Alte 38 (7.000 de lei) de sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 2sancțiuni (4.000 de lei) au fost aplicate potrivit prevederilor H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, alte 6 sancțiuni(700 de lei) au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 333/2003, 4 (6.000 de lei) la O.U.G. nr.28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 (1.200 de lei) potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 2 sancțiuni (4.000 de lei) au fost aplicate potrivit prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Excesul de viteză în trafic, sancționat cu fermitate de polițiști

Vineri, 5 martie, pe D.N.1, a fost depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 136 de km/h, înregitrată radar, pe un sector de drum pe care viteza maximă admisă era 70 de km/h.

Tot vineri, 5 martie, a fost depistat în trafic un tânăr orădean, de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Matei Corvin din Oradea, dinspre B-dul Ștefan cel Marecătre strada Suișului, cu viteza de 120 de km/h, pe un sector de drum cu limita legală de viteză de 50 de km/h.

De asemenea, joi, 4 martie, a fost depistat în trafic un orădean de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 19, în localitatea Biharia, cu viteza de 112 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.                                                                                                                                                                                                                    

Câinii polițiști, implicați în ampla acțiune a forțelor de aplicare a legii din Oradea

În cadrul amplei acțiuni, alături de polițiștii orădeni, jandarmi și polițiști locali orădeni, au fos implicați și doi câini de serviciu, unul polițist și unul aparținând jandarmilor bihoreni.

Câinele de serviciu polițist participant la acțiune, Ahaba, este un ciobănesc german de 3 ani și 5 luni. Ahaba a fost specializată în detectarea de tutun, în cursul anului 2019, la Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Alături de instructorul ei, agent șef adjunct de poliție Hamor Felician, Ahaba își desfășoară activitatea în cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI