Acoperiș smuls de vânt și tren blocat de un copac în urma furtunii

4462

În cursul acestei zile, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic, în județ.

Miercuri în jurul orei 12.50, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au intervenit cu două autospeciale, din care o autoscară, în localitatea Popești, unde au acționat pentrudegajarea unei suprafețe de aproximativ 375 de metri pătrați din acoperișul unui bloc (construit din lemn cu învelitoare din tablă și plăci de azbociment pe circa 550 demetri pătrați), care, în urma vântului puternic s-a desprins de pe imobil, prăbușindu-se peste trei autoturisme.

Acoperiș smuls de vânt

În jurul orei 13.30, pompierii militari din cadrul aceleiași subunități au fost mobilizați pentru înlăturarea unui copac, care, doborât de rafalele de vânt pe liniile de cale ferată, bloca circulația unui tren, între localitățile Săldăbagiu de Barcău și Margine. După degajarea arborelui, trenul și-a reluat circulația.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Tren blocat de un copac

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor reamintește cetățenilor, ca pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Judeţul Bihor se află în continuare sub cod galben de caniculă, însă pentru unele localităţi au fost emise, avertizări de cod portocaliu de vijelii.