400 de bihoreni au participat la acțiunile PSD Bihor de Ziua Pământului (video)

333

În fiecare an, pe 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

”În județul Bihor, organizația PSD a marcat această zi prin acțiuni de ecologizare în 36 de locații din județ, în care am mobilizat peste 400 de voluntari, atât membri de partid dar și cetățeni implicați care s-au alăturat demersului inițiat de Partidul Social Democrat”, a precizat Ioan Mang, președintele PSD Bihor.

În 2021, Ziua Pământului a fost despre reîmpăduriri, despre agricultură sustenabilă, despre curățenie, despre auto-educare în relația cu natura, despre contribuție la cercetarea științifică pentru un mediu sănătos, despre mediu în general.

Organizațiile PSD au ecologizat locațiile, asigurând colectarea selectivă a deșeurilor (hârtie, plastic, sticlă, deșeuri menajere) și au contactat firmele colectoare pentru a asigura transportul deșeurile, conform Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor.

De Ziua Pământului, împreună cu colegi din PSD Oradea am participat la actiunea de curățare a terenului de la ieșire din municipiuliul Oradea spre Satu-Mare.Împreună pentru un Pământ curat!

Publicată de Ioan Mang pe Vineri, 23 aprilie 2021

Din păcate, am constatat că partidele politice care conduc astăzi România (PNL + USR) sunt interesate de protecția naturii exclusiv în anii electorali, iar acum, ajunse la putere, au renunțat complet la subiect. Mesajul PSD, deși singular în raport cu alte formațiuni politice, este din acest punct de vedere cu atât mai remarcabil și considerăm că cetățenii merită să fie informați asupra acestei realități.

”Merită semnalată și acțiunea organizației PSD Oradea. Există din păcate și în Oradea multe zone și depozite ilegale de deșeuri, unde autoritățile nu pot asigura curățenia, iar acolo am intervenit noi. Este încă o dovadă a modului ineficient în care Primăria Oradea cheltuie resursele orădenilor”, a declarat Adrian Madar, consilier municipal și purtător de cuvânt PSD Bihor.

Vrem să mulțumim tuturor bihorenilor care au fost alături de noi, prin participarea la acțiunile de adunare a deșeurilor din județ.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.