34 kg de tutun descoperite ascunse la Vama Borș

138

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au depistat un cetățean român care a încercat să introducă în țară 34 de kilograme de tutun fără a deține acte de proveniență.

În data de 28.05.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în România. 

Cu ocazia verificărilor de frontieră au fost descoperiți ascunși, în locul destinat roții de rezervă, în fața scaunului scaunului din dreapta și în spatele scaunului șoferului 3 saci menajeri cu tutun. Urmare a celor constatate, persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei trei saci cântăreau 34 de kilograme și că persoana nu deține acte de proveniență a tutunului. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, întreaga cantitate de tutun în valoare de 4.200 lei fiind ridicată în vederea confiscării, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.