25 migranți descoperiți de polițiștii de frontieră din Borș și Vărşand

88

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș și Vărşand au descoperit 25 de cetățeni afgani și irakieni, ascunși în două automarfare, care încercau să treacă ilegal frontiera.

La data de 29.05.2021, în jurul orei 00.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, doi cetăţeni români. Aceștia transportau cu un automarfar, înmatriculat în România, obiecte de mobilier pentru o societate din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru marfa treisprezece cetăţeni străini. 
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Irak cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani. 
La aceeași dată, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean turc, în calitate de șofer al unui automarfar înmatriculat în Turcia. Bărbatul transporta materiale textile și role de hârtie pe ruta Turcia-Finlanda.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 5 și 28 de ani. 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.