Sebastian Bradea: Prioritățile, promisiunile și uitarea

779
Sebastian Bradea
Sebastian Bradea
 

Mă surprinde foarte mult modul în care politicienii noștri vechi stabilesc prioritățile pentru comunități întregi, felul în care aceștia promit orice cu lejeritate și modul în care oamenii sunt dați uitării imediat după încheierea alegerilor.

 

Pentru Aleșd, exemplul cel mai bun despre cum să NU faci politică este Pădurea Neagră. Aici cândva exista o comunitate prosperă susținută de fabrica de sticlă, după revoluție mai marii politicieni locali, unii dintre ei și azi în funcții publice, au pus pe butuci fabrica. În prezent CJ Bihor și Primăria Aleșd au decis că prioritatea numărul unu este o baza sportivă de peste 1 milion de euro.

Da, Pădurea Neagră, pe termen mediu, 2-3 ani, se poate transforma într-o statiune turistică în toată regula, nu doar pentru politicienii locali, însă pană acolo prioritățile oamenilor sunt cu totul altele.

Am stat de vorbă cu oamenii din Pădurea Neagră de mai multe ori în ultimele luni, ia ei au nevoie acum de următoarele:

1, Medic
2, Dispensar funcțional
3, Farmacie
4, Transport local Pădurea Neagră-Aleșd.
5, Semnal la telefon.

Știu că pare incredibil că în Aleșd sunt oameni atât de izolați, lipsiți de servicii medicale și transport. Însă acesta este rezultatul administrării întâmplătoare a orașului.

Prioritățile unei comunități le stabilesc oamenii. Candidez la Primăria Orașului Aleșd pentru a duce și vocea cetățenilor din Pădurea Neagră în primarie și pentru a reda demnitate acestei comunități care merită mai mult. Suntem datori sa scoatem din uitare Pădurea Neagră.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.