O nouă viziune, un nou început pentru comuna Lugașu de Jos!

1668
Voicu Ivan
Voicu Ivan
 

Voicu Ivan, un tânăr antreprenor din comuna Lugașu de Jos, dorește să-și consume energia următorilor patru ani pentru a dezvolta comuna din care provine și pe teritoriul căreia îşi desfășoară activitatea. Este nemulțumit de anumite nereguli și neajunsuri pe care le-a văzut în comună și pe care este determinat să le schimbe. Candidatul la primărie luptă, așa cum face de fiecare dată, pentru orice lucru pe care și-l dorește realizat. Om cu notorietate în comună, a primit rapid titlul de favorit la funcția de primar al comunei Lugașu de Jos. Interesant este faptul că are o susținere destul de mare și în localitatea Urvind, lucru nemaiîntâlnit în istoria alegerilor lugășene, cu atât mai mult cu cât actualul edil este din Urvind.

 

Ce v-a determinat să intrați în cursa pentru cea mai importantă funcţie a comunei?

În primul rând, îmi doresc o schimbare în bine în comuna mea. M-am lovit de multe obstacole în dorința de a-mi dezvolta afacerea și în încercarea de a crea noi locuri de muncă în această comună. Oamenii sunt nemulțumiți de nivelul de dezvoltare al comunei, de modul în care au fost realizate proiectele și nu doresc să-și vadă copiii plecând din localitate. Știu că pot realiza toate proiectele pe care mi le-am propus. În jurul meu, s-a adunat în mod natural o echipă, care are aceleași idealuri ca și mine și care e dispusă să muncească pentru a duce la îndeplinire ceea ce ne-am propus. Unul dintre cele mai importante aspecte care m-a determinat să candidez la funcția de primar a fost susţinerea domnului Ilie Bolojan și certitudinea că împreună vom face o schimbare vizibilă în bine în comuna mea.

Care sunt principalele proiecte/planuri ale dumneavoastră pentru comuna Lugașu de Jos?

În comuna Lugașu de Jos sunt multe de făcut. Ceea ce ar contribui la o reală dezvoltare a acestei comunități ar fi accesarea fondurilor europene. O să creez o echipă de lucru care se va ocupa doar de acest aspect: elaborarea, depunerea și punerea în aplicare a proiectelor europene. Vom sprijinii micii producători în întocmirea și depunerea proiectelor lor. De asemenea, toate proiectele vor fi discutate cu cetățenii comunei, astfel încât aceștia să fie informați și să participe activ în luarea unor decizii care vizează aspecte ale vieții lor de zi cu zi. Pentru mine, este foarte importantă onestitatea și onoarea și, de aceea, voi asigura transparență în activitatea primăriei, a primarului și ale consiliului local.


Un alt aspect pe care îl doresc realizat este introducerea gazului în localitate. Acesta este un proiect important pe care mi-l asum și sunt sigur că în primii ani din mandat o să-l realizăm. De asemenea, voi soluționa divergențele cu firma de salubritate și vom opta pentru colectarea normală a deșeurilor. Mi-am propus să rezolv problemele existente cu firmele care lucrează în prezent la proiectul de canalizare. Vom finaliza lucrările și apoi, într-un sfârșit mult așteptat, vom asfalta toate străzile din comună. Asfaltările sunt o prioritate pentru mine și echipa mea pentru că sunt multe străzi în 2020 intens circulate care nu au fost încă niciodată asfaltate.


Cultura și educația sunt foarte importante pentru mine și echipa mea. Dorim să creăm multe activități, care să promoveze diversitatea multiculturală a comunei noastre, astfel vom pune în valoare obiceiurile și tradițiile tuturor etniilor din comunitatea noastră. Ne dorim ca elevii comunei să rămână în școala din localitate și de aceea vom acorda burse de merit copiilor cu rezultate deosebite la învățătură. Vom răsplăti și elevii care obțin premii la diferite concursuri școlare. Elevii care provin din familii defavorizare vor fi și ei sprijiniți, astfel încât să își poată continua studiile.


De asemenea, dorim să încurajăm activitățile sportive în comuna noastră și, de aceea, trebuie să construim terenuri și săli de sport. În acest mod vom încuraja tinerii să facă mișcare.

Ce mesaj aveți pentru locuitorii comunei Lugașu de Jos?

Mesajul meu este unul simplu: ieșiți toți la vot! Doar împreună putem face o schimbare. Votul fiecărui cetățean din comuna Lugaș este important. Votul tău contează! Nu lăsa pe alții să ia decizii în locul tău! Totodată, vreau să fac apel la calm și să îi rog pe toți consătenii să aibă un comportament civilizat, indiferent de orientările politice pe care le au.

Vreau să vă atrag atenția asupra unui lucru extrem de important: vă rog să refuzați vehement mita electorală. Nu vă vindeți viitorul vostru și al copiilor voștri. Doamne ajută!

(Advertorial) publicat la comanda PNL – FILIALA BIHOR, COD 21200012

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.