Hai, vino iar în gara noastră mică!

304

În 26 Mai votăm pentru a ne desemna reprezentanții în Parlamentul European. După modelul momentelor și schițelor umoristice de altădată este firesc a ne întreba „ce iaște această Europă și ce ne dă ea nouă?”.

Dacă asculți propaganda PSD, ALDE, UDMR și a altora din tabăra lor, Europa este mătușa aceea rea din depărtare care nu ne iubește, ne ia porcul din bătătură, ne pleznește des peste mână și, în general, nu ne lasă să facem ce vrem noi, “la noi acasă”.

Dacă îi asculți pe cei de la PNL, Europa e doar un fel de vacă bună de muls de la care obținem bani cu care noi turnăm beton peste tot în timp ce ignorăm toate celelalte drepturi și obligații care vin, la pachet, cu “sticlele de lapte”.

În realitate, Europa nu-i nici una, nu-i nici alta. Mai bine zis, e altceva și mult mai mult decât se spune. Europa ne dă peste mâna pentru că, în 2007, când ne-am așezat la masa ei, am fost de acord cu niște reguli de conviețuire pe care nu mai vrem să le respectăm. Europa nu-i însă nici pușculița din care ne servim, la discreție, atunci când rămânem fără bani de țigări, fără nicio obligație.

Europa înseamnă, în primul rând, PACE. Înseamnă peste 70 de ani lipsiți de conflicte armate majore soldate cu pierderi de vieți omenești. Peste 70 de ani de ani de când rasa umană a fost schilodită de ororile celui de-al doilea război mondial într-un conflict care, astăzi, pare să pălească în negura istoriei dar pe care avem șanse să-l repetăm oricând dacă nu suntem atenți. Europa înseamnă toleranță, bună-înțelegere și conviețuire cu cei de lângă noi, înseamnă drepturi, progres, liberă circulație și dezvoltare. Europa înseamnă cultură și viziune. Înseamnă familie.

Este Europa fair play cu toți membrii familiei? Evident că nu, să nu fim naivi. Depinde de fiecare în parte, depinde de noi cum ne negociem locul la masă și de cum știm să ne protejăm drepturile. De asta este atât de important să trimitem în Parlamentul European oameni integri și competenți care să lupte pentru țara noastră și să ne apere interesele. De asta este important să nu trimitem în Parlamentul European nepricepuți a căror singură misiune este să apere interesele “baronilor” de la partid care vă vor singuri, izolați și proșți, slugi pe moșiile lor.

A nu vota la alegerile europarlamentare din 26 mai este echivalent cu a merge în gară și a sta degeaba, ca prostul, pe peron, așteptând să-ți spună cineva în care tren să te urci, în ce direcție să o apuci.

A vota cu Alianța 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai este echivalent cu a-ți cumpăra bilet la trenul ales, cu toate drepturile și obligațiile care decurg din asta. A vota cu PSD, ALDE, UDMR și ceilalți din tagma lor este echivalent cu a merge “cu nașul”, cu toate problemele care decurg din asta: te poți trezi dat jos din tren când ți-e lumea mai dragă, te poți alege cu o amendă, nu ai garanția unui loc al tău, nu ai niciun drept și va trebui să trăiești cu sentimentul că nu-ți meriți locul în tren iar ceilalți călători din compartiment te tratează ca atare.

În 26 Mai avem de ales calea pe care o vom apuca în următorii cinci ani: ne urcăm în trenul spre Europa sau ne urcăm în trenul spre Moscova? În 26 Mai avem de ales: ne luăm bilet sau “facem blatul”?

(Advetorial) Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale “Alianța 2020 USR PLUS”) și realizat de Aleșd Online. Cod unic de identificare: 41190006