Du-mă, tată, de mânuţă, că io-s prunc de grădiniţă!

1071

Aşa s-ar putea rezuma strategia de campanie a actualului primar pe care o regăsim în pliantele sale electorale, ascunzându-şi micimea caracterului si evidenta incompetenţă administrativă în spatele unui vechi prieten. Acesta din urmă, om al locului, a avut de rezolvat o problemă de mecanică politică în propriul partid, având de ales între două persoane compromise: un fost, prins cu degetele în borcan, şi un actual, dovedit ciripitor la Securitate. Confruntat cu realitatea, atât leadership a produs PNL Aleşd in ultimii 20 de ani, a rezolvat problema mecanică aplicând metoda colierului de Turda: strângem cu sârmă până ajungem acasă, apoi om vedea noi cum va fi!

O chestiune de opţiune internă pe care nu o vom comenta. Este evident că, în ciuda rămânerii în urmă a oraşului nostru, oamenii lui au evoluat. Au umblat, au văzut şi alte reţete în târguri asemănătoare ca mărime, dar poate mai prost “poziţionate geografic”. Aleşdenii s-au maturizat, nu mai pot fi trataţi ca o masă amorfă de votanţi, nu sunt un sac de cartofi pe care il muţi de ici colo. Percep zilnic praful pe vârful pantofului, le zâmbesc coşuri de gunoi pline ochi la colţ de stradă, li se răspunde răstit dacă sunt nevoiţi să îşi rezolve o problemă administrativă, navetează tot mai mulţi kilometri pentru a ajunge la muncă, cară lemne cu cârca la bloc pentru a se încălzi iarna. Nu simte niciun membru PNL Aleşd măcar o jenă pentru acestea? Nimic, nimic?

În ciclul electoral 2016-2020, oraşul Aleşd, cu conducere liberală de mai bine de 20 de ani, a beneficiat de cele mai mari alocări de fonduri bugetare guvernamentale pentru investiţii raportat la o istorie ce incepe din 1990. Culmea liberalismului, de la un guvern PSD! Separat de finanţările europene, sumele alocate au fost următoarele:

– Prin programul PNDL II : 15.223.975 lei (aprox. 3,2 milioane de euro)

– Din fondul de rezervă al guvernului, in octombrie 2019: 1.000.000 lei

În 2019, decembrie, Guvernul Orban a mai alocat 2.415.000 lei oraşului Aleşd. Ce a făcut primarul cu aceşti bani? Pe majoritatea nu a reuşit să îi cheltuie din cauza carenţelor manageriale evidente şi de pe Lună. A reuşit, însă, o şmecherie: a lansat o licitatie de asfaltare cu strat de “4cm pe o suprafaţă de 65.000mp” în 14 februarie 2020 (ce faci Cupidon?), a semnat contractul de lucrări în 26.06.2020 şi s- au apucat de lucrări pe la sfârşitul lunii august. Stiţi de ce? Pentru că a stabilit un termen contractual de executie de doar 30 de zile(!!!) şi această lucrare trebuia să vă ia ochii înainte de alegeri. Da, şi noi am avut senzaţia că ne ia pe toţi drept proşti. Pe alocuri asfaltul e mai subţire decât stratul de pateu întins pe pâine la grădiniţă. Proastele lucrări de apă şi canal astupate sub noul asfalt s-au încăpăţânat să vă arate că împaratul e gol, un biet cârpaci preocupat de propria statuie indiferent cu ce costuri. Că doar nu o face din banii dumnealui.

I-a mai rămas atâta speranţă: să garanteze cineva pentru el, în ciuda tuturor evidenţelor. Ar da orice pentru asta! Propunem un candidat serios.

L-aţi văzut pe domnul Cipleu în şedinţele de consiliu local. Abordează cu tact şi simţ critic problemele puse în discuţie. Propune de fiecare dată soluţii atunci când nu împărtăşeşte opţiunea “oficială”. Aţi avut, mulţi dintre dumneavoastră, ocazia să îl cunoaşteţi în această campanie electorală. Poate multora li se pare un tip discret. Da, aşa este, un om discret, un om serios, un om al dialogului care caută mereu soluţia optimă. Va avea mereu uşa de primar deschisă oricărui cetăţean. Preferă să răspundă sincer şi nu convenabil interlocutorilor.

Am încercat să aducem proiectul său administrativ pentru Aleşd la uşa fiecărui aleşdean. Vă mulţumim celor care ne-aţi primit, a fost o ocazie bună să aflăm şi aşteptările dumneavoastră. Vă invităm să reflectaţi serios la oferta noastră. Nu vă mai lăsaţi păcăliţi încă o dată. 20 de ani pe aceleaşi mâini au lăsat oraşul nostru mult prea în urmă, mult prea sărac. Liberalii aleşdeni sunt de dreapta pe banii dumneavoastră şi de stânga pe buzunarele lor.

Înţelegem că domnul primar, sigur de victoria domnului Bolojan la Consiliul Judeţean Bihor, spune că ar trebui să îl votaţi pe dumnealui, căci doar cu dumnealui va putea lucra domnul Bolojan. Asta ar însemna că, în caz contrar, domnul Bolojan s-ar supăra pe aleşdeni şi îi va penaliza financiar pe aceştia. Noi nu credem în acest scenariu, considerăm, domnule primar, că, în ciuda ajutorului nemeritat pe care vi-l acordă conjunctural, dumneavoastră îl denigraţi pe domnul Bolojan. Fiecare face cât poate, iar dumneavoastră puteţi foarte puţin.

Votaţi inteligent! Votaţi Sorin Leontin Cipleu si echipa PSD Aleşd!

(Advertorial) publicat la comanda PSD – FILIALA BIHOR, COD CMF 21200019

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.