„Drumul spre succes” – pășim împreună spre o lume așa cum ne-o dorim

840
Asociația Orion-Choose to be a Star
Foto ©️ Asociația Orion-Choose to be a Star

Cel mai înalt rezultat al educației ar trebui să fie toleranța. Fără ea nu există pacea și înțelegerea de care avem nevoie pentru a trăi și a ne dezvolta, pentru a lăsa copiilor noștri o lume mai bună decât cea în care trăim. Acceptarea și respectarea celui de lângă noi se învață de la vârste fragede și este una dintre lecțiile pe care ar trebui să ni le însușim neîncetat.

 

Acesta este și scopul proiectului „Drumul spre succes”, derulat de Asociația Orion-Choose to be a Star din Aleșd în parteneriat cu Asociația Romers Rettigheter din Oslo, Norvegia și care beneficiază de o finanțare în valoare de 35.180 de euro prin programul ACF România, finanțat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

După un prim atelier desfășurat în vara anului 2021, „Muzica naturii”, în cadrul căruia participanții, 50 de copii cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, au realizat instrumente muzicale din materiale reciclabile, la începutul acestui an au fost realizate mai multe activități în acest proiect,pentru grupul țintă: „Atelierul de voce”, un atelier de tehnică vocală și public speaking, și un „Atelier de mișcare scenică și dans”.

Pornite din nevoia de a crește capacitatea organizației prin dezvoltarea competenței de comunicare directă și eficientă cu beneficiarii serviciilor acesteia, precum și din nevoia de a crește gradul de implicare a organizației în promovarea incluziunii și drepturilor omului prin dezvoltarea expertizei privind incluziunea populației de etnie romă și prevenirea discriminării acesteia, au fost desfășurate două cursuri de formare dedicate unui număr de 28 de voluntari, cadre didactice ale Liceului Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd, ”Managementul comunicării” și „Human rights for all”.

În cadrul aceluiași proiect, în luna iunie a acestui an se va desfășura Festivalul Multicultural Stradal. „Detalii despre această activitate care va avea ca partener Primăria Orașului Aleșd vor ajunge la cei interesați de eveniment imediat e va fi stabilit programul și calendarul acestuia, precum și celelalte repere organizatorice”, precizează managerul de proiect, Alina Buzle.

Pentru mai multe informații și noutăți legate de proiect puteți accesa atât site-ul proiectului, cât și pagina de Facebook a acestuia, https://www.facebook.com/Walk-of-Fame-114085634057143 .

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org .

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.