Cătălin Sălăjan (INTERVIU): Îmi place sa fac lucrurile cât mai corect și sa respect omul, asta am învățat fiind zilnic printre oameni

1565
Cătălin Sălăjan
Cătălin Sălăjan
 

Cătălin Sălăjan este propunerea PSD pentru primăria Aștileu. Noi ne-am propus să-l cunoaștem și să vă prezentăm proiectele pentru Aștileu ale candidatului Sălăjan.

 

AlesdOnline: Cum v-ați prezenta pentru cei care nu vă cunosc?

Cătălin Sălăjan: „Ma numesc Catalin Salajan sunt din localitatea Chistag, trăiesc și locuiesc aici. Sunt un familist convins, am o fetița de un an și cinci luni și o soție. Împreuna cu soția mea am dezvoltat o afacere in Astileu mai precis un fasfood care se numește “LaStradă”. Sunt un om ambițios și muncitor. Îmi place sa fac lucrurile cât mai corect și sa respect omul, asta am învățat fiind zilnic printre oameni”.

AlesdOnline: Sunteți candidatul PSD la funcția de primar al comunei Aștileu. Ce v-a determinat să intrați în bătălia electorală pentru cea mai importantă funcție a comunei?

Cătălin Sălăjan: „Având o experiența de 12 ani in antreprenoriat am considerat ca am capatat o experiența in a conduce și a cheltui banii cu cap nu ai arunca doar de dragul de a fi cheltuiti. M-am aruncat in aceasta lupta deoarece in momentul de fata am observat cheltuirea banului public prost și fără sens de multe ori doar de dragul de a cheltui. Investitiile in momentul de fata in comuna Astileu după părerea mea sunt foarte proaste și neterminate sau mai bine zis chiar deloc. Comuna Astileu având un așa mare potențial putem zice ca nu sa făcut decât de ochii lumi ceea ce s-a făcut și înaintea alegerilor. Mai mult ne lăudam cu canalizare și apa dar și aia făcută doar pe arterele principale. Iar lumea trebuie sa știe ca nu-i proiectul Administrație actuale, apa și canalizarea ci a fostei administrații. Fiind între primele comune ca buget din Bihor, cu un buget de 43 miliarde lei. Consider ca nu sa făcut decât s-a cheltuit fără rost”.

AlesdOnline: Care sunt principalele restanțe pe care considerați că le are administrația din Aștileu, de la primar la alți factori decidenți și ce considerați că ați putea îmbunătăți?

Cătălin Sălăjan: „Foarte simplu toate sunt restante adică noi am ajuns cu un buget așa mare 43 miliarde, astea dacă le înmulțiți cu 8 ani ii undeva la 344 miliarde de lei care in momentul de fata nu se vad nicăieri. Mai mult după 8 ani avem și datorii de 40 miliarde de lei asta aveam in anul 2018 pentru drumul comunal DC184 care nici acum nu s-a finalizat. Adică suntem și cu drumul neterminat și cu bani împrumutați care noi ii vom plăti nu ei. Nu înțeleg de ce nu s-a făcut pe fonduri europene, fonduri guvernamentale, trebuia sa ne împrumutam?, ok dar de ce nu s-a finalizat lucrarea. Voi faceti poze și va lăudati cu munca antreprenorilor din zona, eu zic ca mai bine v-ați lauda cu munca voastră. Am ajuns intr-o situație in care lumea trebuie sa se trezească și sa vadă lucrurile cum sunt nu cum li se zice, adică tot timpul dam vina pe alții ca nu am putut face, am ajuns ca și comuna probabil pe ultimele locuri din județ la drumuri și la investiții proaste din țara. Nu s-a promovat turismul deloc, comuna noastră având un foarte mare potențial in aceasta Direcție nu a fost prioritar mai ales ca au fost foarte multe proiecte europene pe turism. Pot vorbi de aceste restante foarte mult”.

AlesdOnline: Care sunt principalele proiecte/planuri ale dumneavoastră pentru Aștileu?

Cătălin Sălăjan: „Proiectele mele pentru comuna Astileu sunt:

aducerea a cât mai mulți bani in comuna

atragerea fondurilor europene

înființarea unui birou pentru fonduri europene pentru oamenii din comuna unde consultanta va fi gratuita

asfaltarea drumurilor comunale

promovarea turismului care este foarte necesar in comuna având un potențial mare finalizarea de apa și canalizării in toată comuna Astileu

capele in toate satele in special in Astileu unde din păcate și acum cei de la blocuri in secolul 21 isi scot morții pe geam de la etaj

pentru Slovaci facerea unei biserici, nu doar terenul cum s-a procedat și in satul Pestere cu căminul cultural de 8 ani doar terenul gol iar in Pestere cu siguranța se va găsi o alta locație pentru căminul cultural nu lângă biserica

piste de biciclete in toată comuna

implicarea in învățământ necesară și prioritară, in momentul de fata s-au închis 3 scoli ceea ce zice mult despre implicarea administrației locale in învățământ


-modernizarea cabinetelor medicale este un factor important care va fi și acesta prioritar și multe altele!”.

AlesdOnline: Ce mesaj aveți pentru locuitorii din Aștileu care se vor prezenta la urne în septembrie?


Cătălin Sălăjan: „Dragi locuitori sper ca in al 12-lea ceas sa va treziți și sa va uitați unde suntem ca și comuna, între primele ca și buget din județul Bihor printre ultimele ca și realizări. Aveți de ales între trecut, prezent și viitor, trecutul îl știți, prezentul îl știți viitorul va aparține, votați pe cine doriți voi sa va reprezinte in comuna Astileu pentru următorii 4 ani”.

(advertorial)

Cătălin SĂLĂJAN – candidat la Primăria Aștileu

Consider ca primaria #Astileu are nevoie de un bun administrator care sa ofere încredere, seriozitate prin munca care o va depune.Sunt Catalin Salajan si candidez pentru funcția de primar a comunei Aștileu!Vin din domeniul privat, cu o experienta de 12 ani in care am interactionat cu oameni si am demonstrat ca sunt capabil sa fiu un bun administrator si un partener de afaceri corect. Doresc, alaturi de echipa de consilieri, sa dam o alta fata comunei noastre, una europeana, care sa atraga cat mai multe fonduri europene astfel incat fiecare astilean sa fie mandru ca s-a nascut, traieste si munceste aici.Astileul poate și merită mai mult !!!

Publicată de Salajan Catalin pe Miercuri, 26 august 2020
 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.