Un proiect pilot în România – „Teatru contemporan în săli de clase”

56
teatru contemporan în săli de clase

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria s-a alăturat proiectului „Teatru contemporan în săli de clasă”, lansat de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în colaborare cu Goethe-Institut București și cu agenția Henschel din Berlin, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

​Misiunea proiectului este aceea de a implementa în cinci teatre de copii și tineret din România un format nou de teatru, răspândit în spațiul german: Klassenzimmerstücke, spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă. În România proiectul este unul pilot, nu a mai fost realizat acest tip de scpectacol până în acest moment.

​Cele cinci teatre din Transilvania care participă sunt Oradea – Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia”, Alba-Iulia –Teatrul de Păpuși Prichindel”, Târgu-Mureș – Teatrul Ariel”, Brașov – Teatrul Arlechino” și Sibiu – Teatrul GONG

​Spectacolele incluse în „Teatru contemporan în săli de clasă” au la bază piese de teatru germane contemporane pentru copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care au fost selectate și traduse din limba germană de Elise Wilk și Ciprian Marinescu. 

​Textul pus în scenă la „Trupa Arcadia” în cadrul acestui proiect se numește „Stelele nu merg la școală?”și a fost scris de către Carsten Brandau. Regia este semnată de Bianca Oprea, studentă în anul III la Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, din București, care a susținut în prealabil, pentru pregătirea acestui spectacol, un workshop online cu dramaturgul. Distribuția spectacolului este formată din actorii David Constantinescu și Carina Bunea. 

​Premiera a avut loc astăzi, 17 mai, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar următoarele două reprezentații vor avea loc la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu și la Colegiul Național „Iosif Vulcan”.

 

Urmărește-ne și pe Google News