26.5 C
Aleşd
marți, 21 mai 2024
Blue Container Aleșd
 

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria a participat la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare, cu spectacolul „F.A.D. (Noduri și plăci)”, și s-a întors încununată cu succes

Cipleu Sorin Leontin - PSD Alesd  

Festivalul Internațional de Teatru „ATELIER” este o manifestare teatrală cu caracter exploratoriu, care îți propune să realizeze, prin  intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă și artei actorului secolului XXI.

Este un eveniment teatral competitiv, astfel încât în fiecare an un juriu selectat dintre personalități marcante ale teatrului românesc acordă următoarele premii: Premiul Pentru cea mai Bună Scenografie, Premiul „Gheorghe Dinu” Pentru Imagine Scenică, Premiul Pentru cel mai Bun Spectacol în Spații Neconvenționale, Premiul pentru cea mai Bună Actriţă, Premiul Pentru cel mai Bun Actor, Premiile Speciale ale Juriului, Premiul Pentru cel mai Bun Regizor și Marele Premiu pentru cel mai Bun Spectacol.

Juriul, alcătuit anul acesta din criticul de teatru Doru Mareș (președintele juriului), Nicolae Weisz, Marius Zarafescu, Sorin Militaru și Mircea M. Ionescu, a decis ca premiul pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ să revină, ex aequo, actriței Ioana Dragoș Gajdo, pentru rolul Vera, din spectacolul „F.A.D. (Noduri și plăci)”. Premiul constă într-un tablou superb pictat de artistul plastic Anamaria Nagy.

Ciprian Blejan

Nu este primul premiu de care se bucură Ioana Dragoș Gajdo, printre alte premii și nominalizări importante, în 2001 și 2006 câștigând premiul pentru cea mai bună actriță, respectiv premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, tot la Festivalul „Atelier”.

Felicitări actriței Teatrului Regina Maria, Ioana Dragoș Gajdo! Îi urăm cât mai multe premii pe viitor și roluri ofertante, răsplătite cu ropote de aplauze. Felicitările noastre se cuvin, de asemenea, și întregii echipe a spectacolului pentru munca depusă în realizarea acestui proiect extraordinar.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,526FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
994CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,580AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI