Teatrul Regina Maria pornește din nou spre festivaluri

38
 

Începutul de stagiune la Teatrul Regina Maria dă startul participărilor celor două trupe de teatru, Trupa „Arcadia” și Trupa „Iosif Vulcan”, la festivaluri de profil din țară. 

​Trupa Arcadia este deja în drum spre ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru Independent „Comic 7 B” din Buzău, unde va juca spectacolul „Băiețelul care se putea mușca de nas”, de Alex Moldovan, regia Selma Dragoș, coregrafia Smaranda Găbudeanu, în 24 septembrie, de la ora 18:00, în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. 

​De la Buzău, se vor îndrepta spre Timișoara, unde vor juca în 27 septembrie, de la ora 18:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” spectacolul de umbre nonverbal 1+1=1 în cadrul Festivalului Internațional de Animație „Sub masca lui Merlin”. 

​Trupa Iosif Vulcan este invitată cu spectacolul „Genul acuzativ”, text și regie: Mimi Brănescu, la două festivaluri: Săptămâna Teatrului Tânăr din Buzău, unde se va juca vineri, 1 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul „George Ciprian”, și la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative „Dialog ” din Brăila, unde se va juca în data de 3 octombrie, de la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”.

​Bihorenii se vor bucura la rândul lor în luna octombrie de o mulțime de surprize teatrale! Programul poate fi consultat pe site-ul Teatrul Regina Maria și pe paginile de Facebook ale celor două trupe, iar biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10:00-14:00 sau cu o oră înainte de spectacolele de la Sala Mare), online de pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacole de la fața locului (în limita locurilor disponibile).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.