Teatrul Regina Maria anunță deschiderea noii stagiunii 2021-2022. Programul lunii septembrie

40
 

Teatrul Regina Maria anunță deschiderea noii stagiuni, în care veți putea revedea spectacole de succes din repertoriul anilor trecuți, dar și producții noi, atât de la Trupa Iosif Vulcan, cât și de la Trupa Arcadia.

Trupa Iosif Vulcan

Stagiunea la Trupa Iosif Vulcan începe marți, 7 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, cu reluarea unui spectacol mult așteptat de către publicul orădean, care se va juca pe scena teatrului orădean după mai bine de un an de pauză: comedia „…Escu”, de Tudor Mușatescu, regia Claudiu Goga.

În 19 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare, va avea loc prima premieră a stagiunii: „Tartuffe”, de Molière. Cea mai jucată piesă de teatru a marelui scriitor francez este regizată de Vlad Trifaș, unul dintre reprezentații noii generații de creatori teatrali, care conferă textului o viziune proaspătă, nu doar prin faptul că îl aduce la viteza actuală a transferului de informații, ci și prin optica diferită cu care se raportează la acesta. Chiar dacă păstrează subiectul, temele principale și natura comică a piesei, scoate la suprafață noi sensuri și nuanțează mai abitir aspectul dramatic, pornind de la ideea că: „Monștrii nu există dacă noi nu îi creăm!”. Următoarea reprezentație este programată în data de 20 septembrie, tot de la ora 19:00, la Sala Mare.

În data de 21 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia vă invităm să revedeți una dintre premierele stagiunii trecute: spectacolul „Moștenirea norocului”, de Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor, o comedie în care hazul te captivează total, dar demască un fond cu adevărat tragic.

Vineri, 24 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia, se va juca spectacolul „Trei femei înalte”, o capodoperă a teatrului contemporan, care surprinde trei femei aflate la vârste diferite, al căror destin se intersectează și evoluează într-o direcție surprinzătoare. Spectacolul i-a adus regizoarei Diana Păcurar o nominalizare la Gala Premiilor UNITER 2021, la categoria debut.

Trupa Arcadia

Trupa Arcadia începe noua stagiune cu una dintre cele mai frumoase povești din canonul universal: „Frumoasa și Bestia”, sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia. 

Cea mai nouă premieră a trupei nu putea lipsi din programul lunii septembrie, mai ales că este un spectacol atât de iubit de către copii: „Băiețelul care se putea mușca de nas”, de Alex Moldovan, un spectacol de Selma Dragoș (regie) și Smaranda Găbudeanu (coregrafie). O poveste hazlie și educativă, despre un băiețel care are o super-putere nemaipomenită, unică în lume, multivers și orice vers, dar este neînțeles de către cei mari – joi, 9 septembrie și miercuri 15 septembrie, de la ora 19:00, în Orășelul Copiilor.

Alte două povești clasice, de o frumusețe aparte, completează programul lunii septembrie: „Hansel și Gretel”, povestea celor doi copilași abandonați în pădure, care cad în mâna unei vrăjitoare rele, ce are o casă de turtă dulce, se va juca sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 11:00, la Sala Arcadia și „Pinocchio”, povestea celei mai celebre marionete din lume, sâmbătă, 18 septembrie, tot de la ora 11:00, la Sala Arcadia. 

Bilete au fost puse deja în vânzare și pot fi achiziționate de la agenția teatrului (marți-vineri:15:00-19:00), online de pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de fiecare spectacol, de la fața locului (în limita locurilor disponibile).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.