Spectacolul „Revizorul” revine pe scena Teatrului Regina Maria

47

Teatrul Regina Maria din Oradea anunță reluarea spectacolului „Revizorul”, de N.V: Gogol, regia Petru Vutcărău, care va avea două reprezentații: în 14 și 15 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria. 

 

​Spectacolul a fost montat pentru prima dată în repertoriul Trupei Iosif Vulcan și a avut premiera în 18 și 19 februarie 2020, dar din cauza condițiilor restrictive impuse de pandemie a avut doar patru reprezentații de atunci, urmate de o scurtă pauză. În acest timp a fost nominalizat și laureat la două categorii de premii la Gala Premiilor Uniter 2021: cel mai bun actor în rol principal, care i-a revenit lui Răzvan Vicoveanu și cea mai bună scenografie, care i-a revenit lui Adrian Damian. 

​Anecdota care stă la baza comediei „Revizorul” îi este inspirată lui N.V. Gogol de către Pușkin, măiestria lui Gogol fiind aceea de a reda o imagine satirică de sinteză a întregii burghezii a Rusiei imperiale, prin intermediul unui mic grup de funcționari corupți dintr-un orășel de provincie, care primesc o veste tulburătoare: un revizor va sosi incognito în orașul lor pentru a efectua câteva investigații. Activitățile de clică riscă să fie descoperite, astfel, fiecare dintre cei implicați își asumă propriile fapte corupte și încearcă să le dreagă după posibilități. În plin proces de organizare a mușamalizării, aceștia primesc vestea că la han a ajuns un individ suspect, care prezintă semnalmentele comportamentale ale unui inspector… Se creează astfel o situație ce pare absurdă și exagerată, atât în ceea ce privește contextul, cât și protagoniștii, dar care reușește să zdruncine temeliile unei societăți.

​Limbajul universal al comediei lui Gogol face ca „Revizorul” să transcendă timpului său, devenind una dintre cele mai celebre și apreciate comedii la nivel mondial.

​Biletele pot fi achiziționate de la agenția teatrului (marți-vineri:10:00-14:00 sau începând cu o oră înainte de spectacole) și online de pe platforma Eventim.ro. Conform reglementărilor epidemiologice actuale, este permis accesul la spectacole doar persoanelor care prezintă certificat verde sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.