Spectacolul ANONIMUL VENEȚIAN
în campania UNITER
ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI

23

Teatrul Regina Maria răspunde pozitiv Campanieiumanitare inițiate de UNITER, în parteneriat cu Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, Artiștiromâni pentru artiști ucraineni, proiect de strângere de fonduri care se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iunie.

 

Campania umanitară de anul acesta este dedicatăartiștilor ucraineni care trec acum prin momente teribile, iarscopul acestui demers este acela de a sensibiliza opiniapublică în vederea strângerii de fonduri pentru promovareaculturii prin sprijinirea artiștilor și a activităților acestora.

În urma propunerii UNITER, 46 instituții culturale de stat și independente au răspuns favorabil apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnității artiștilor și pentrususținerea culturii ucrainene, fie prin organizarea unorspectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucrainenidupă declanșarea războiului din Ucraina, fie prin programareaunor spectacole din repertoriul propriu, donând încasările.

Teatrul Regina Maria se implică în campanie cu spectacolul ANONIMUL VENEȚIAN de Giuseppe Berto, regia Elvira Rîmbu, care va avea loc luni, 16 mai, la Sala Arcadia. Suma strânsă din vânzarea de bilete va fi virată încontul special deschis de Asociația UNITER, Fondul de Solidaritate Teatrală: RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR 1 – Împreună pentru păstrarea demnității artiștilorși pentru susținerea culturii ucrainene. De asemenea, persoanele care vor să doneze, o pot face prin viramentbancar, în același cont.

Biletele din campanie pot fi achiziționate doar de la Agenția de bilete, deschisă de marți până vineri, în intervalulorar 10-14 și cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Arcadia.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.