Spectacolul „Albă ca Zăpada” transmis pe Facebook

139

Trupa Arcadia își continuă activitatea dedicată copiilor, în mediul virtual, cu o serie de programe zilnice, de luni-până vineri, încununate în fiecare weekend de transmisiunea integrală a unui spectacol din arhivă. Astfel, sâmbătă, 4 aprilie, cei mici sunt invitați să vizioneze „Albă ca Zăpada”.

 

În fiecare zi de luni a săptămânii, micii spectatori au ocazia de a cunoaște mai bine actorii trupei Arcaduia, în cadrul rubricii Interviul Săptămânii, până în acest moment, dezvăluind amănunte din propria copilărie, Alexandru Pop și Consuela Egyed. La Povestea Serii, realizată de actori chiar la ei acasă, și difuzată în fiecare marți, de la ora 19.30, cei mici au putut urmări Povestea Ucenicului Vrăjitor (Zentania Lupșe) și Punguța cu doi bani (Alexandru Pop). Tutorialul săptămânii a fost oferit de Igor Lungu (o sesiune de plantat semințe magice) și Armanca Zăvoianu, care i-a învățat pe copii cum să realizeze o coroniță strălucitoare. În fiecare zi de Joi, este Ziua Copiilor Bihoreni, și primul orădean care și-a demonstrat talentul a fost Alexandru Vlad-Petruț. Joi, 2 aprilie, este rândul unei domnișoare să surprindă publicul. Îi așteptăm pe orădeni să descopere o fată foarte talentată și să o voteze, prin generoase like-uri, de la ora 11.00. Pentru că vinerea este ziua surprizelor, Igor Lungu i-a delectat pe micii spectatori cu o fabulă, iar în această vineri, de 3 aprilie, este rândul actorului Alexandru Pop să-i surprindă cu o altfel de poveste. Despre ce este vorba, copiii pot afla, tot de la ora 11.00.

După succesul de care s-a bucurat transmisiunea spectacolului Motanul Încălțat, cu peste 1700 de vizualizări din partea publicului nostru, sâmbătă, 4 aprilie, îi invităm pe cei mici să vizioneze spectacolul Albă ca Zăpada, în regia lui Traian Savinescu. Spectacolul este realizat în întregime cu păpuși. „…Cei şapte pitici, valeţi sprinţari de la palat, rememorează la un ceai, hazlii sau triste întâmplări din vremea când fata de crai, Frumoasa-albă-ca-zăpada, creştea sub ochii lor aleasă ca o floare din rai. Precum în ruga cea fierbinte a mamei spre cer înălţată, din deget înţepat şi stropi de sânge picurat în alba nea s-a întrupat copila. De la venirea-n lume rămânând orfană, prinţesa a fost îndrăgită, adorată şi-n urmă adoptată de o ceată de pitici, (cei şapte chiar!), de care-am pomenit aici. Invidioasă, rea, neagră la suflet, noua împărăteasă-mamă-vitregă i-a purtat sâmbetele mai mereu micuţei Albă-ca-Zăpada, şi-a asmuţit copoii urii spre ea, doar-doar va scăpa de fetiţa pe care chiar “oglinjoara”, confidenta sa o lăuda numind-o ‘preafrumoasa”.

Spectacolul va fi disponibil de la ora 11.00.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.