S-A STINS DIN VIAȚĂ MAESTRUL DE LUMINI NOSZ BOTOND

4229
NOSZ BOTOND
NOSZ BOTOND

Cu o durere greu de exprimat ne luăm rămas-bun de la unul dintre oamenii de bază ai Teatrului Szigligeti, Nosz Botond, maestru lumini, care s-a stins din viață la vârsta de doar 42 de ani.

“Nosz Botond a fost membru în echipa Trupei Szigligeti încă din anul 1996. Colegii și artiștii invitați cu care colabora îl cunoșteau ca pe un coleg conștiincios, punctual și mereu la datorie.

Priceperea și cunoștințele sale profesionale au fost apreciate în toată țara. În calitate de light designer invitat, a colaborat, între altele, cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara și Teatrul German de Stat Timișoara, cu regizori renumiți precum Silviu Purcărete sau Yuri Kordonsky. A avut relații bune cu profesioniștii de tehnică teatrală din țară și din străinătate. Împreună cu Asociația Teatrelor Maghiare din Transilvania, a fost unul dintre inițiatorii workshop-urilor de formare profesională a personalului tehnic al teatrelor maghiare din România, și a colaborat, în calitate de expert, cu cele mai mari proiecte de investiții în dezvoltarea tehnicii scenice din Oradea și din regiune.

Nu în ultimul rând, ne-a fost un coleg loial și un prieten bun.

Moartea lui este o pierdere imensă pentru lumea teatrală orădeană și din Transilvania.

Îl vom păstra veșnic viu în amintirea noastră.”,au transmit reprezentanţii instituţiei de cultură.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.