Toţi suntem puţin dada, nu-i aşa? Dacă v-aţi descoperit latura dadaistă şi vreţi să o explorați, Teatrul Regina Maria vă provoacă să creaţi în stil Dada. Scrieți o poezie respectând principiile lui Tristan Tzara sau să creați un afiş de spectacol în stilului lui Marcel Iancu.
Stop! Pentru că tot suntem Dada, haideţi să jurăm credinţă indiscutabilă în fiecare zeu produs imediat al spontaneității!
- POEZIE
Principiul estetic dadaist este unul bazat pe aleatoriu, ceea ce se reflectă şi în modul în care sunt compuse poeziile. Pentru a scrie o poezie dadaistă, tot ce trebuie să faceţi e să:
Luaţi un ziar./ Luaţi o pereche de foarfeci./ Alegeţi din ziar un articol care să aibă lungimea pe care vreţi să o daţi poeziei voastre./ Decupaţi articolul./ Tăiaţi cu grijă toate cuvintele care formează respectivul articol şi puneţi toate aceste articole într-un săculeţ./ Agitaţi-l încetişor./ Scoateţi cuvintele unul dupa altul, dispunându-le în ordinea în care le veţi extrage./ Copiaţi-le cuviincios. Poezia vă va semăna./ Şi iată-vă un scriitor infinit de original şi înzestrat, cu o sensibilitate încântătoare, deşi, se înţelege, neînţeleasă de oamenii vulgari.
(Manifest despre amorul slab si amorul amar – Tristan Tzara)
- AFIŞ
Afişele de spectacol dadaiste au la bază acelaşi principiu, caracterul aleatoriu al compunerii imaginii, folosind arta colajului. Acestea pot fi trimise atât în format electronic, cât depuse în format fizic în Valiza Dada de la agenţia de bilete.
Pentru textul de afiş, vă oferim noi câteva indicii:
- TITLU: Cabaretul Dada
- AUTOR: Matei Vişniec
- REGIA: Anca Bradu
Fiecare participant poate propune maximum 2 lucrări.
Acestea se pot trimite fie prin e-mail la adresa [email protected], fie prin mesaj privat pe pagina de facebook Cabaretul Dada (facebook.com/CabaretulDada/), cu subiectul: TOŢI SUNTEM PUŢIN DADA, sau le puteţi lăsa la agenţia de bilete, în VALIZA DADA, însoţite de câteva date personale: nume, prenume, număr de telefon şi adresa de e-mail.
Nu se impune nicio limită de vârstă.
Participanţii la Concurs sunt obligaţi să respecte termenii şi condiţiile prezentului Regulament oficial al Concursului.
Perioada de desfăşurare a concursului:
10 – 17 octombrie 2016 – trimiterea lucrărilor
18 – 20 octombrie – postarea acestora pe pagina de facebook Cabaretul Dada, într-un album special creat
21 octombrie – anunţarea câştigătorilor (cele mai votate lucrări care sunt postate pe pagină vor fi recompensate)
Jurizare – Votul Publicului:
Votul publicului se face prin like la fotografii, pe pagina de Facebook /CabaretulDada/:
- primele 6 poezii care vor obţine cele mai multe like-uri vor fi publicate în caietul program al spectacolului „Cabaretul Dada”, vor apărea în Jurnalul Bihorean şi Crişana şi vor fi citite de către actori pe scena Teatrului Regina Maria după terminarea spectacolului „Cabaretul Dada” în 23 octombrie.
- primele 6 afişe care vor obţine cele mai multe like-uri vor fi expuse la foaierul de la intrarea în teatru în seara premierei – 23 octombrie 2016.
ATENŢIE! Utilizatorii nu vor putea să îşi voteze propriile opere, ci doar ale celorlalţi participanţi.
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe pagina de Facebook şi prin e-mail.
Prevederi finale:
Participantul declară în mod implicit prin înscrierea lucrării sale în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acesteia şi îşi asumă toate consecinţele legale în cazul în care se dovedeşte că nu deţine drepturile intelectuale asupra operei. De asemenea, în cazul în care utilizatorul nu este deţinătorul drepturilor de autor asupra operei, acesta va fi descalificat. Organizatorul concursului nu îşi poate asuma în niciun fel responsabilitatea în cazul în care terţe părţi vor descărca / utiliza materialele de pe Facebook-ul concursului sau din alte surse.