-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

Premiera pe scenă a spectacolului ȘARPELE ÎN IARBĂ

Teatrul Regina Maria are bucuria să anunțe premiera la scenă a spectacolului ȘARPELE ÎN IARBĂ, de Alan Ayckbourn, regia artistică Sebastian Lupu, care va avea loc vineri 19 februarie, de la ora 19:00 la Sala Arcadia. La premieră s-au ocupat deja toate locurile, însă vă așteptăm la următoarea reprezentație, care va avea loc duminică, 21 februarie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia. 

- Publicitate -

Spectacolul a fost creat prima dată pentru mediul online, fiind un proiect pionier, adaptat perfect cerințelor pe care le impunea în acele momente pandemia. Odată cu redeschiderea teatrelor, având  posibilitatea de a-l juca cu publicul în sală, spectacolul a fost reconceput pentru a fi adaptat la scenă. 

Piesa ȘARPELE ÎN IARBĂ este un thriller psihologic care ademenește prin subtilitatea intențiilor personajelor și prin profunzimea mozaicului de emoții ce potențează tensiunea și suspansul care pot fi resimțite pe parcursul întregii povești. Cele două surori, Miriam și Annabel, pe care amintirea unei copilării traumatizante le-a ținut departe una de cealaltă, se reîntâlnesc după moartea recentă a tatălui lor. Depănând amintiri ce le leagă de casa părintească, acestea încep să-și dezvăluie sentimente care răscolesc trecutul sumbru al unei vieți trăite alături de un tată dominator și indisponibil emoțional. 

Un thriller tulburător, cu note de umor fin, în care crima, manipularea, rememorarea, maleficul se strecoară sinuos.

Autorul textului ȘARPELE ÎN IARBĂ, Alan Ayckbourn, este un dramaturg britanic prolific, care a scris peste 80 de piese de teatru și este apreciat la nivel global pentru creațiile sale literare. Este deținătorul a numeroase distincții, printre care două premii Olivier, două premii Molière și un premiu special Tony pentru o viață dedicată teatrului. 

Regia artistică este semnată de Sebastian Lupu, pentru care acest spectacol reprezintă un proiect de suflet:

E o imensă plăcere să fii împreună cu colegii tăi și să zămislești o poveste de care se vor bucura atâția spectatori! Fac asta de 23 de ani și de fiecare dată e o sărbătoare unică și atât de personală!

Dar când se întâmplă să fiu și cel care are privilegiul de a fi „zămislitorul principal”, când colegii tăi, frații tăi, cei cu care trăiești și te hrănești de zeci de ani pe aceeași sfântă scândură, se lasă îndrumați si cuceriți de felul in care spui tu povestea și îți acordă toată încrederea, aruncându-se cu ochii închiși într-o aventură pe care doar tu o cunoști inițial, ei bine, atunci există toate șansele să se nască un spectacol cu totul și cu totul special!

Echipa artistică este completată de Oana Cernea (scenografie) și Romeo Rîmbu (muzica originală), iar din distribuție fac parte actrițele: Mirela Niță Lupu (Miriam), Anda Tămășanu (Alice) și Angela Tanko (Annabel). 

Biletele s-au pus în vânzare la agenția teatrului și online pe www.eventim.ro.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI