Premiera națională a spectacolului BARACA, de Aiat Fayez

332
 

Sâmbătă, 11 martie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia vă invităm la premiera națională a spectacolului BARACA, de Aiat Fayez, regia Tudor Lucanu

 

”Mare și Mic duc o viață simplă și liniștită, ritmată de micile job-uri și de ciondănelile cotidiene. Până în momentul în care Mare îi oferă lui Mic de ziua lui, o cască și un compleu cadou. Amândoi se lansează atunci într-un sistem artizanal și destul de ingenios de fabricare de bombe în oale de gătit sub presiune, pentru a se trezi foarte repede prinși într-o mașinărie care-i depășește.

S-a dat startul numărătoarei inverse. În jurul acestui duo ciudat, evoluează mai multe personaje care încearcă să tragă profit de pe urma lor. Ritmul fabricării bombelor se accelerează; Mare și Mic se profesionalizează și se îmbogățesc. Afacerea lor se transformă încet, încet, într-un veritabil imperiu financiar. Iar ironia devine și mai mușcătoare când în magazinul lor încep să comercializeze măști de gaz, menite doar să mascheze locul în care se fabrică bombele, situat în spatele magazinului. Printr-un fel de joc pervers, dintr-o mică încropeală, BARACA ajunge să fie, în final, principalul furnizor de măști de gaz pentru ministerul …Sănătății!

Descriind acest bârlog al marelui banditism, BARACA pune în lumină, cu un umor scrâșnitor, compromisurile politicienilor și duplicitatea marilor piețe și a furnizorilor lor.”

Bilete la agenţia teatrului (marţi-vineri: 10:00 -19:00, sâmbătă-duminică 10:00-13:00 sau cu o oră înainte de spectacol).

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.