6.5 C
Aleşd
vineri, 1 decembrie 2023
 

O nouă premieră în repertoriul Teatrului Regina Maria. PRELUDIU CU FUGĂ, de Ion Bogdan Martin, regie colectivă

Teatrul Regina Maria anunță cea de a doua premieră a Trupei Iosif Vulcan din luna februariespectacolul PRELUDIU CU FUGĂde Ion Bogdan Martin, regie colectivă, care va avea loc duminică 28 februariede la ora 19:00, la Sala Arcadia.

- Publicitate -

Autorul textului, Ion Bogdan Martin, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București – Dramaturgie, iar piesa PRELUDIU CU FUGĂ face parte dintre textele câștigătoare la Concursul de Creație Dramatică – ediția 2020, concurs organizat anual de Teatrul Regina Maria. Premiul câștigat în cadrul acestui eveniment nu este singular, de-a lungul timpului, dramaturgul fiind răsplătit cu numeroase aprecieri, printre care încă un premiu pentru cea mai bună piesă scurtă la Concursul de Creație Dramatică, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru „FITO”, Ediția a XIX-a – 2013, cu piesa GOI, SPRE PARADIS.

Subiectul piesei îmi umbla de ceva vreme prin minte… Nu-mi dădea pace, pur și simplu. Nu mai scrisesem nicicând vreun text de teatru absurd șideși prizez genul, mi-am spus că sunt alțiimult mai buni în domeniu. Doar că, într-o bună zi, mi-am făcut curaj și am început să scriu despre… „începuturi”, sub toate formele sale, punându-le într-un melanj abstract, de care, sincer, am fost surprins. Plăcut, desigur! Personajele au început să-mi „vorbească” de la sine, dialogurile îmi veneau de parcă mai scrisesem cândva acest text!

Numai că, sub tot acest absurd, sunt acolo și câteva note sau trimiteri la realitatea noastră diurnă. Nu puteam altfel. Sic!

Ş-apoi, în viață: „Nimic nu este mai firesc decât absurdul”, după cum spunea inegalabilul Nichita Stănescu. – Ion Bogdan Martin

Totul începe cu trei necunoscuți care se întâlnesc într-un loc anume și așteaptă… așteaptă să înceapă ceva. Între ei se înfiripă un dialog intens, captivant. Tensiunea crește, subiectele curg, șerpuiesc, se înalță, coboară și… suspensie, niciunul nu are o concluzie, un final. Tot ceea ce contează pare a fi… începutul. 

Se creează astfel un tăvălug de începuturi, într-un ritm abracadabrant, pe teme diverse, care tratează propriile noastre existențe și exigențe, purtat de un trio de semidocți, care se înscriu într-un concurs de cine știe mai bine despre cum se încep lucrurile, fără să fie nevoie să aibă vreun sfârșit. Totul se recompune într-un tablou absurd, cu note comice, în care se ascund trimiteri la realitatea noastră diurnă.

Din distribuție fac parte actorii Ciprian Ciuciu, George Dometi, Angela Tanko, care semnează și regia spectacolului, iar scenografia îi aparține Oanei Cernea. 

Premiera se va juca cu sala plină, iar pe spectatorii care nu au reușit să își rezerve locuri îi așteptăm la următoarele două reprezentații, care vor avea loc vineri, 5 martie și miercuri, 31 martie, de la ora 19.00, la Sala Arcadia.

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului miercuri, joi și vineri între orele 14:00 – 19:00sau sâmbătă și duminică între orele 16:00 – 19:00. Putețiachiziționa bilete și cu o oră înainte spectacol sau online pe www.eventim.ro.

Pentru informații suplimentare și rezervări de bilete, vă invităm să ne contactați fie la numărul de telefon 0359 452 324, fie la adresa de e-mail [email protected].

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,462FaniÎmi place
1,747CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI