Mandatul de director artistic al actorului Andrian Locovei la Trupa Iosif Vulcan s-a încheiat

100
Andrian Locovei
Andrian Locovei

Mandatul de director artistic al actorului Andrian Locovei la Trupa Iosif Vulcan s-a încheiat vineri, 19 iunie. Pe pacursul celor doi ani de directorat, producțiile trupei Iosif Vulcan s-au remarcat la nivel național și internațional, fiind invitate într-o serie de festivaluri importante, și distinse cu premii. 

 

Mandatul de director artistic al actorului Andrian Locovei a început în luna august a anului 2018. Pe parcursul stagiunilor 2018/2019 și 2019/2020, Trupa Iosif Vulcan și-a adăugat în palmares opt premiere, apreciate de public și de critici deopotrivă. Dintre acestea amintim musicalulSunetul Muzicii, regia Mihaela Bogdan și …Escu, de Tudor Mușatescu, regia Claudiu Goga, ambele fiind adevărate succese de casă, Creștini, de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban, o premieră națională, un text contemporan și un spectacol remarcabil, care i-a adus actorului Răzvan Vicoveanu o nominalizare UNITER,  Revizorul de N.V. Gogol, regia Petru Vutcărău, o producție spectaculoasă al cărei parcurs va fi reluat după eliminarea restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, sau Capcana lui Hamlet, de Nedialko Yordanov, regia Petru Vutcărău, spectacol distins cu premiul special al juriului, festivalul U Troitsy din Rusia, Moscova. 

Producția care s-a bucurat de cel mai mare succes pe parcusul celor două stagiuni, este Avalanșa, de Tuncer Cucenglu, în regia lui Petru Vutcărău. Distins cu premiul pentru Cel mai bun Spectacol la Maltepe Uluslararasi Tiyatro Festivali, Istanbul, Turcia – 2019, spectacolul Avalanșa a avut un parcurs festivalier impresionant: Festivalul Național de Teatru – Concurs  „Elvira Godeanu” Ediția I, Târgu-Jiu – 2019; Festivalului Internațional de Teatru Nou, Arad, ediția a VII-a – 2019; Festivalul Internațional de Teatru Oradea – ediția a VII-a – 2019; Festivalul Internațional de Teatru Maltepe (Maltepe Uluslararasi Tiyatro Festivali), Istanbul, Turcia – 2019; Festivalul Internațional de Teatru București – ediția a XIX-a – 2019. Avalanșa a fost nominalizat la Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol la Festivalul de Teatru „Elvira Godeanu” Târgu Jiu – ediția I, la aceelași festival actrița Georgia Căprărin fiind nominalizată pentru rolul Fantoma unei fete; a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Teatru Oradea – ediția a VII-a și Premiul special la Anadolu Theater Awards, Turcia – 2020.


„A fost un mandat în care am condus cu sufletul! Mă bucur că am reușit să aduc la Oradea, pentru colaborări menite să dezvolte repertoriul și trupa deopotrivă, doi dintre cei mai valoroși regizori români, Petru Vutcărău și Claudiu Goga”, a spus Andrian Locovei. „Vreau să mulțumesc echipelor artistice și tehnice alături de care am lucrat pe parcursul acestor ani, vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au sprijinit în toate proiectele, vreau să le mulțumesc tututor actorilor din Trupa Iosif Vulcan și tuturor colaboratorilor noștri”, a mai spus Andrian Locovei.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.