0.3 C
Aleşd
marți, 19 martie 2024

„În ritm cu viața” – un nou proiect realizat de Asociația Culturală Teatrul de Copii, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria

Asociația Culturală Teatrul de Copii a demarat, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria, proiectul „În ritm cu viața”, care se desfășoară în comuna Roșia din Județul Bihor, în perioada 17-21 mai 2021 și cuprinde o serie de ateliere de exerciții teatrale, care se adresează elevilor din școala primară și cea gimnazială. Atelierele sunt susținute prin programul Fondul Educație pentru Azi, implementat de Fundația Comunitară Oradea, cu sprijinul financiar PEPCO România. 

- Publicitate -

Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi un ajutor substanțial copiilor din comuna Roșia în procesul de dezvoltare psiho-emoțională și în dezvoltarea aptitudinilor. Atelierele sunt propuse și susținute de actori ai Teatrului Regina Maria, dintre care Florian Silaghi, Alexandru Pop și Igor Lungu de la Trupa Arcadia și George Dometi de la Trupa Iosif Vulcan, având-o ca invitată pe actrița Consuela Egyed, actor mânuitor păpuși, fiecare dintre aceștia participând pro bono în cadrul proiectului.Atelierele sunt construite în așa fel încât să acopere o gamă cât mai largă de elemente specifice artei actorului, pornind de la module de dicție, mișcare scenică, coordonare, păpușerie, concentrarea atenției etc. Acestea se desfășoară în fiecare zi dintre cele cinci în care se derulează proiectul, în două etape: dimineața cu elevii Școlii Primare nr. 3 din Țarina, iar după amiaza cu elevii care participă la programul After School. Elevii sunt împărțiți în grupe, care se rotesc în așa fel încât fiecare să ia parte la toate cele cinci ateliere susținute de actori. 

Primele două zile ale proiectului s-au scurs repede și au fost un real succes. Copiii au participat la activități cu entuziasm și au răspuns cu seriozitate tuturor provocărilor ridicate de către cei cinci actori, iar cadrele didactice ne-au întâmpinat cu deschidereși interes. Bucuria întâlnirii cu actorii orădeni a fost atât de mare, încât și copiii de la grădiniță și-au dorit să fie implicați în activități, fapt care ne-a bucurat enorm. Chiar dacă am avut puține emoții la început, acestea s-au risipit, deoarece copiii mici au fost receptivi și încântați de activități asemeni colegilor mai mari.

Efectele benefice s-au resimțit chiar din primele momente și în rândul cadrele didactice prezente la ateliere care și-au arătatinteresul să continue și în viitor o parte dintre exercițiile și jocurile efectuate.

Toate activitățile au fost susținute în conformitate cu reglementările în vigoare, respectându-se distanța și obligativitatea purtării măștii în spații închise. Grupele de elevi au fost formate în așa fel încât aceste măsuri să poată fi aplicate.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,133FaniÎmi place
1,741CititoriConectați-vă
396CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,560AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI